BiH

Da se zovem ASIM ili RASIM, da sam ukrao milion KM, NIKO ne bi doveo u pitanje moju ljubav prema BiH!













Nakon sjednice Skupštine Kantona Sarajevo predsjednik Naše stranke Predrag Kojović objavio je video svog obraćanja u kojem je pojedinim zastupnicima odgovorio na zlurade komentare o njegovoj nacionalnoj pripadnosti i uvrede koje zbog toga dobija.

Kojović je rekao da je dijete miješanog braka, te da je njegov otac sa porodicom, svjesno, namjerno i dobrovoljno ostao u Sarajevu cijelo vrijeme rata, a da je imao bezroj odličnih ponuda da se skloni na sigurno i bezbrižno živi. Uhapsile su ga srpske snage i odvele na Kulu, a potom i osudile na 12 godina zatvora zbog “izdaje srpskog naroda”.

 – Znate, ima ljudi koji su ponosni kad ih nazovete četnicima, a mene, Predraga Kojovića, to jako vrijeđa, rekao je između ostalog Kojović te dodao:

– Moram priznati da sam za ovih osam godina koliko se bavim politikom oguglao na mnogo toga, ali me ovo uvijek pogodi… Da se zovem Asim ili Rasim, i da sam ukrao milion maraka iz budžeta, niko ne bi doveo u pitanje moju ljubav prema BiH! Ali pošto sam Predrag, to se pitanje poteže.

Pogledajte emotivan istup Predraga Kojovića:



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button