Sport

RIO: Još jedna fotografija koja pokazuje besmisao mržnje na Balkanu!
Nakon što je viralna postala fotografija na kojoj su Bogdan i Bojan Bogdanović, košarkaši Srbije i Hrvatske, snimljena na četvrtfinalnoj utakmici košarkaškog turnira u Riju, osvanula je još jedna fotografija sa Olimpijade, koja pokazuje koliko su ratovi i mržnja na našim prostorima besmisleni i koliko je sport iznad nacionalne netrpeljivosti.

bogdanovici

Bogdanovići na istoj fotografiji, odjeveni u crveno-bijele dresove, a još se i savršeno dobro razumiju kad progovore. Dejan Savić i Ivica Tucko, selektori Srbije i Hrvatske vaterpolo reprezentacije odjeveni su u iste bolje kao i Bogdanovići,također se odlično razumiju kad progovore, a zagrljaj podrške i čestitke koji su zabilježili fotografi u Riju, govori više od hiljadu riječi.

savic_tucko

Naši zadapdni i istočni susjedi su na ovim Olimpijskim igrama podvukli debelom linijom činjenicu da ne želimo da se dijelimo, mi na našim prostorima koje su male skupine “odabranih” uspjele zavaditi i pokušale ubijediti da su Srpski, Hrvatski i Bosanski tri potpuno različita jezika.

Bosanskohercegovačkih sportista nema u finalnim utrkama za medalje u Riju, ali podrška koju i jedni i drugi susjedi imaju od bh.publike pokazuje da smo i mi željni zajedništva i siti podjela.

Izgleda da, ipak, ima nade za napaćeni Balkan!Možda će Vas zanimati i:

Provjerite također
Close
Back to top button