SportTuzlaU fokusu

VELIKI JUBILEJ: Biciklistički klub Zmaj od Bosne proslavio 25 godina uspješnog rada










Ove praznične sezone, u Tuzli se ne slave samo Božići i Nova godina nego i jubileji poput ovog koji je obilježio najtrofejniji biciklistički klub u BiH – Zmaj od Bosne.

Velikih 25 godina Zmaj od Bosne je proslavio u Dramaru, uz druženje sa biciklistima, prijateljima kluba, te novinarima. Predstavljene su aktivnosti i uspjesi iz 2018.godine, koja je, prema riječima trenera Hajrudina Trleta, bila jedna od najboljih u svih 25.

Možda će Vas zanimati i:

U protekloj godini osvojili smo do sada neosvojeno. Dobili smo 15 priznanja od Biciklističkog saveza BiH, na izborima najboljih sportista proglašeni smo najboljim i najtrofejnijim klubom. I biciklisti i ja smo, također, dobili priznanja za naše pojedinačne uspjehe. Naši biciklisti u najmlađim kategorijama su, takoreći, vedrili i oblačili, osvojili smo Premier ligu u svim kategorijama, do Mastersa. U toj kategoriji smo osvojili u jednoj sezoni pet puta više bodova od drugoplasirane ekipe, što mislim da nikad još nikome nije pošlo za rukom“, ponosan je trener Trle.

Kako iz Zmaja od Bosne ističu, ova biciklistička porodica ima u planu u 2019.godini ponoviti uspjehe iz 2018., ali i nadmašiti je.

Obilježavanju ovog jubileja prisustvovali su biciklisti koji su žila kucavica biciklističkog kluba Zmaj od Bosne, predsjednik Biciklističkog saveza BiH Zlatko Berbić, predstavnici Sportskog saveza Grada Tuzle i Tuzlanskog kantona, brojni partneri i prijatelji koji su dobili prikladne zahvalnice za podršku koju pružaju ovom tuzlanskom biciklističkom klubu. Rođendan je uveličala i najbolja rukometašica svih vremena Svetlana Ceca Kitić.

 

Redakcija Kameleona je također dobila zahvalnicu za praćenje rada biciklističkog kluba Zmaj od Bosne i još jednom upućujemo čestitke biciklistima, trenerima i upravi kluba za 25 godina uspješnog rada.



Možda će Vas zanimati i:

Provjerite također
Close
Back to top button