Sport

Upitan ostanak Messija u Barceloni










SAMO dan nakon što je praktički sam razbio Espanyol, na planeti Barca ponovo su počela govorkanja kako bi jedan od najvećih svih vremena mogao promijeniti sredinu.

Naime, kako pišu španjolski mediji izgleda da je upravi Barcelone sve teže plaćati silne skupocjene zvijezde, a prodaja Messija i enormna zarada od potencijalnog transfera puno toga bi olakšala.

Možda će Vas zanimati i:

Već duže vrijeme čitamo i slušamo kako je Messi preskup, kako su mu godišnja primanja premašila sve limite katalonskog giganta. Jedna od špekulacija je bila da plaćanjem Messija Barcelona neće moći ispoštovati financijski fair-play (koji zahtjeva od klubova da više od 70 posto proračuna ne smije ići na plaće igrača), a nedavna bolesna ponuda Kineza od 500 milijuna eura za pet godina, samo je dodatno dolijevala ulje na vatru.

Premda je teško vjerovati da čarobni Argentinac može napustiti svoj jedini klub, silne priče i pričice možda i nisu bez pokrića.

Godišnji proračun Barcelone iznosi 695 milijuna eura, a Messi je tražio novi ugovor u kojem će mu biti zagarantirana veća plaća od ove koju sad ima (32 milijuna eura godišnje) te jamstvo da će momčad i dalje biti konkurentna i boriti se za trofeje.
Produljenjem ugovora Mascheranu, Busquetsu, Neymaru i Luisu Suarezu, to je dobio, no problem je što s njegovom plaćom.

U nedjelju navečer, odmah nakon rušenja Espanyola, Barcelonin dopredsjednik Jordi Mestre izjavio je:

“Ne, pregovori s Messijem o produljenju ugovora nisu počeli. Moramo prije toga, u prvom kvartalu iduće godine, donijeti neke odluke”, rekao je Mestre, ostavivši puno toga pod znakom pitanja.
Da je situacija poprilično ozbiljna, potvrdio je i Luis Suarez, koji je rekao:

“Uh, nadam se da će Leo ostati s nama. On je unikatan, igra kao na PlayStationu”

Izvor: index.hr



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button