Sport

Barbarić šokiran video snimkom zabave naših košarkaša: Uskoro sankcije i kazne!
Generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Dubravko Barbarić, prokomentarisao je video koji se sinoć pojavio na društvenim mrežama, a na kojem su reprezentativci BiH i dio stručnog štaba slavili, pjevali i konzumirali alkohol.

Na prvu, moglo bi se pomisliti da se ovo dešava samo dva dana pred utakmicu protiv Rusije u gostima, prvu i najvažniju u okviru kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo, međutim, snimak je napravljen 23. avgusta u vrijeme rođendanske zabave Jusufa Nurkića u motelu Ahmedić kod Lukavca.

Dakle, neko je tempirao objavu snimka sa rođendanske proslave u vrijeme kada su naši reprezentativci krenuli za Rusiju.

Ipak, Barbarić tvrdi da će na Upravnom odboru Saveza pokrenuti disciplinski postupak za igrače koji su učestvovali u slavlju rođendana Jusufa Nurkića, a od selektora Damira Mulaomerovića tražiti zvanično objašnjenje jer se na videu pojavljuju i određeni članovi stručnog štaba.

“Na snimku sam vidio Medina Duškaja, koji je naš zaposlenik. Nakon što utvrdim sve okolnosti, najvjerovatnije ću predložiti da mu se uruči otkaz. Selektor Damir Mulaomerović treba predložiti sankcije za stručni štab i igrače. Onima koji su učestvovali u ovome ostavljam na dušu da li da se stide ili ne. Kao navijač košarkaške reprezentacije BiH izuzetno sam razočaran”, kazao je Barbarić.

On ipak vjeruje da će košarkaška reprezentacija svoje znanje pokazati kroz kvalifikacije.

“Naši košarkaši će svoje umijeće pokazati na terenu, iako su ih određeni mediji već su ih otpisali. Ne možemo mnogo očekivati jer smo 53. u Evropi, ali se kao građanin nadam plasmanu na Euro”, kazao je Barbarić.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button