Arhiva

JASMINKA PAŠIĆ: Kakva je samo šteta što današnja djeca ne znaju šta je Maskerambambal

Maskerambambal pamte svi sada već malo stariji klinci i klinceze našeg grada. Prvi Maskerambambal dogodio se davne 1993. godine, imao je humanitarni karakter, a kroz višegodišnje postojanje kroz njega je prošlo preko 15.000 ljudi.

Jedna od učesnica prvog Maskerambambala je Jasminka Pašić, koja je i nakon pjevanja na Maskerambambalu, svoj životni poziv nastavila u umjetnosti, odnosno glumi. Trenutno živi i radi u Londonu.

1993. godina i jedanaestogodišnja Jasminka, svim klincima i klincezama u Mejdanu pjevala je pjesmu Crvene jabuke – Da znaš da me boliš.

“Maskerambambal je bila najveća manifestacija za djecu i ostala, do dana današnjeg. Stvarno je šteta što više ne postoji jer je bila nešto što je trebalo da postane tradicija našeg grada. Svako dijete je imalo voditelja koji je bio zadužen za njegovu sigurnost tokom proba i nastupa. Sjećam se da sam imala dva voditelja Miđu i Mirčeta. Organizacija svega je bila na svjetskom nivou. Heeej, kad se sjetim, kakva je samo šteta što današnja djeca ne znaju šta je Maskerambambal…”  – prisjetila se lijepih sjećanja Jasminka Pašić.

 

dezurni FB cover maskerambambal

 

Bili ste naš gost, dio mnogobrojnih projekata, druženja, proslava? Podijelite sa svima svoje iskustvo, fotografiju, video, ispričajte nam Vašu priču i osvojite vrijedne nagrade.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button