Tuzla

NAJAVLJUJEMO: Prvi Internacionalni Vespa susreti u Tuzli

Vespa Klub Tuzla od 02. do 04. septembra organizuje Prve Internacionalne Vespa susrete u Tuzli. Razgovarali smo s Vladom Markelićem i Feđom Delibegovićem, članovima Vespa Kluba Tuzla. Objasnili su nam kako su zamislili i kako bi trebao izgledati predstojeći moto event.

Povodom 70. rođendana prve proizvedene Vespe, naš klub organizuje Prve Internacionalne Vespa susrete, početkom devetog mjeseca. Pripremili smo bogat program, koji će se održati u kompleksu Panonskih jezera. Dio programa u kome će podjednako uživati i učesnici i posjetioci jeste izložba starijih modela Vespi. Ovim potezom, želimo približiti ljudima osjećaj koji može probuditi samo ova vrsta motora“, entuzijastično priča Feđa.

program_vespa-susreti

Ovaj event je ujedno i javno predstavljanje tuzlanskog Vespa kluba.

Po prvi put se javno predstavljamo u našem gradu, iako postojimo još od 2014. godine. Obišli smo dosta ovakvih susreta u susjednim zemljama, kao učesnici i kao posjetioci“, rekao je Vlado.

Kad kažemo „Vespa“, svi imamo predstavu malog motorića. Shodno tome, nameće se pitanje, da li ovakvi susreti podsjećaju na motorijade, gdje su glavne zvijezde veliki motori, kao što su čoperi i brzi, sportski motori?

„Itetako podsjećaju. Međutim, susreti Vespi su češći nego motorijade, iako su Vespe sad mahom oldtimeri, koji se ne mogu tako lako nabaviti. U restauraciju starijih modela se ulaže mnogo, novca, a još više truda i ljubavi. Mogu reći da osjećamo ogromno poštovanje prema svojim limenim ljubimcima, pa je to sasvim druga vrsta uživanja, nego ono uživanje u novim, jačim motorima“, objašnjava Vlado.

susret_vespi

Na Prvim Internacionalnim Vespa susretima u Tuzli neće se pojaviti samo domaći vozači ove vrste motora. Organizatori očekuju brojne goste.

Iako su prijave otvorene tek par dana, već imamo prijave iz Beograda, iz Zaboka, Metkovića, Zadra, te iz svih dijelova BiH. Nepisano pravilo kaže da je zadnja sedmica prijava najintenzivnija, tako da očekujemo prijave iz još različitih gradova. Nemamo neku zamišljenu cifru učesnika koju priželjkujemo, osim da okupimo što više ljubitelja Vespi. Konkretno, do sada je preko 40 prijavljenih, te oko 80 zainteresovanih na našem Facebook eventu“, govori Feđa o očekivanjima koje imaju u Klubu.

Na pitanje šta ljudi mogu očekivati od Prvih Internacionalnih Vespa susreta u Tuzli, momci su skoro pa u isti glas rekli : „LUDILO!“

vespa_susreti

Vespa Klub Tuzla je relativna nepoznanica u našem gradu, iako postoje već oko dvije godine. Željeli smo saznati više o klubu, njegovom radu i članovima.

Trenutno klub broji 6 članova. Mala je cifra, ali svi smo mi veliki momci (smijeh). Mi smo mala družina, različitih životnih interesovanja, poziva i godina, ali se jako dobro slažemo oko svih klubskih pitanja, a zajednička nam je i ljubav prema Vespama. Sami servisiramo svoje ljubimce, dijelove nabavljamo sa svih strana, budući da je naše tržište relativno siromašno po tom pitanju. To je jedan od razloga zašto sarađujemo sa vespistima iz različitih klubova, iz drugih gradova. Iz toga se rađaju prijateljstva, koja rezultiraju super druženjima“, predstavili su momci koncept tuzlanskog Vespa Kluba.

Na kraju razgovora za Kameleon, Vlado i Feđa su pozvali sve građanje, ljubitelje vespi, one koji posjeduju vespe, da budu dijelom ovog zanimljivog eventa na Panonskim jezerima. Svi koji dođu moći će dobiti informacije o različitim modelima, razmijeniti iskustva, vidjeti rijetke modele, nove moedel, pa čak i neke limitirane primjerke i oldtimere

vespisti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button