Promo

Predstavljamo vam “JUMBO senzornu sobu,” višestruku oazu nade i iscjeljenja










U nastojanju da značajno poboljša kvalitet života hrabre djece i mladih ljudi koji su izašli kao pobjednici u borbi protiv raka, JUMBO je udružio snage sa Udruženjem „PIPOL“ u cilju otvaranja jedinstvenog objekta „JUMBO Senzorne sobe“.

Smještena u Tuzli, „JUMBO senzorna soba“ je pažljivo osmišljena kao multifunkcionalni prostor. Njena glavna svrha je da bude ključna podrška u senzornoj integraciji, rehabilitaciji, resocijalizaciji i govorno-jezičnoj komunikaciji. Prostor sadrži najsavremenije tehnološke uređaje koji pomažu u razvoju, korekciji i poboljšanju govornih, jezičnih i komunikacijskih vještina.

Sobu su zvaničnosu otvorili direktor Kid Zone BIH, gospodin Dino Šuta, korisnica Udruženja Belma Puzić i predsjednica Udruženja Amra Saračević, u okviru centralnogdogađaja akcije „Zlatni septembar“.

„JUMBO u Bosni i Hercegovini je uglavnom prepoznat kao brend za djecu i ponosni smo na činjenicu da su mališani naši najvjerniji posjetioci. Upravo iz tog razloga na sve načine pokušavamo da vratimo barem mali dio te pažnje i ljubavi najmlađima, kako unutar lokalne zajednice u kojoj djelujemo, tako i šire.

Danas je za nas emotivan dan i jako smo sretni što smo zajedno sa ovim divnim ljudima iz udruženja Pipol uspjeli da realizujemo projekat „Senzorne sobe“, kako bismo pomogli našim malim herojima i olakšali im put ka oporavku,“ rekao je g. Šuta.

Kreiranje „JUMBO senzorne sobe“ služi kao dokaz JUMBO-ove posvećenosti svojoj zajednici, kombinujući stalnu inicijativu kompanije za učešće u projektima korporativne odgovornosti sa proslavom pete uspješne godine poslovanja u Bosni i Hercegovini.



Možda će Vas zanimati i:

Provjerite također
Close
Back to top button