Lifestyle

“Hrvatske glumice – Sarajevska škola”: Kaftan studio u susret SFF-uModni editorijal “Hrvatske glumice – Sarajevska škola” u dizajnerskoj režiji Kaftan studija je u poznatoj Zagrabačkoj galeriji “Kranjčar” okupio zanimljivu glumačku ekipu, koju pored glume povezuje i jedan dragi toponim zvani – Sarajevo.

Hrvatske glumice Lana Barić, ovogodišnja dobitnica nagrade za najbolju glumicu HNK-a (Hrvatskog  Narodnog  Kazališta), Helena Minić Matanić, Ana Vilenica i Romina Vitasović su svoje studije glume završile upravo u Sarajevu, gdje su i napravile prve glumačke korake, te ostvarile neke od značajnih uloga na filmu i u teatru. Svoje glumačke karijere su nastavile dalje graditi u Hrvatskoj, a na Sarajevo ih uvijek asociraju prekrasna životna iskustva i brojne emocije.

Interesantno je spomenuti da je upravo Lana Barić bila prva od glumica koja je na otvaranju Sarajevo Film Festivala nosila dizajn Kaftan studija, sada već davne 2004. godine.

Zagrebački prijatelji su ugostili Sarajevski Kaftan studio povodom snimanja dizajn editorijala, a obzirom da se bliži Sarajevo Film Festival, najveća filmska smotra u regiji, editorijal Kaftan studija je i podsjetnik da i Sarajlije, također, sa nestrpljenjem iščekuju goste, filmske profesionalce i ljubitelje filma u svom gradu.

Kaftanov dizajn će na crvenom tepihu SFF-a i ove godine nositi neka poznata i draga lica iz regije, a tko će to zablistati na crvenom tepihu Sarajevo Film Festivala, očekuje nas da vidimo od 12.8. do 20.8. kada u Sarajevu počinje najveći regionalni praznik filma.

Do tada uživajte u pastelnoj rapsodiji editorijala čije fotografije donosimo u nastavku.

 

Izvor: modamo.infoKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button