Svijet

Kenijac odsjekao ženi ruke zbog svoje neplodnosti

Stiven Ngila, Kenijac star 34 godine, mačetom je odsjekao obje ruke 27-godišnjoj supruzi Žaklin, optužujući je da je kriva što ne mogu da imaju djecu, iako zna da je uzrok neplodnosti u njemu.

Tokom sedmogodišnjeg braka Stiven Ngila je svoju suprugu više puta brutalno napadao zbog vjerovanja da je neplodna, iako su mu doktori iz Najrobija prošle godine rekli da reproduktivne probleme, zapravo, ima on, prenosi CNN.

Žaklin ostala bez obe ruke nakon što ju je muž napao mačetom

Žaklin ostala bez obje ruke nakon što ju je muž napao mačetom

Žaklin je za Dejli nejšon rekla da se njen suprug prije tri mjeseca najprije iselio iz kuće, ali se 24. jula vratio, a kada mu je otvorila vrata prvo što joj je rekao bilo je: “Ovo je tvoj posljednji dan”, te potegao mačetu.

Ispričala je da je bila dugogodišnja žrtva nasilja, nakon čega su joj ostale ozbiljne posljedice – vidljive povrede glave, duboki ožiljci, a oštećen joj je i sluh na jedno uho.

Društvene mreže su preplavljene komentarima ohrabrenja i podrške za Žaklin, uz najoštrije osude na račun njenog muža od dana kada je ova vijest dospjela u javnost.

Žaklin je, međutim, uspjela da šokira javnost kada je nakon svega izjavila da je njen muž “dobar čovjek koji sluša Boga”.

Ona se trenutno oporavlja od zadobijenih povreda u kući svoje majke.

Povodom ovog slučaja, senator Džanet Ongera je na svom Tviter nalogu pozvao sve aktiviste da podrže otvaranje fondacije koja će Žaklin pomoći da dobije proteze za ruke.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button