Tuzlanski kanton

Imamovićeva amnezija u službi skupljanja glasova

Na šta je sve spreman gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović samo da bi dobio još jedan mandat najbolje ilustrira fotografija koju je objavila folk pjevačica Sanja Maletić. Pjevala je na otvorenju obnovljene crkve u Požarnici, nedaleko od Tuzle.

“Vladika Konstantin, vladika Hrizostom, vladika Kačavenda, gospodin Mladen Ivanić i gospodin Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle. Velika čast mi je bila prisustvovati proslavi povodom 120 godina crkve u Požarnici i Ilindana”, napisala je Maletićeva u opisu fotografije.

Možda će Vas zanimati i:

Kada je prošao oficijelni dio manifestacije, došlo je vrijeme i da se sjedne za stol. Imamović je, otkriva to fotografija Sanje Maletić, sjedio za stolom sa “đavoljim vladikom” Vasilijom Kačavendom, koji je u vrijeme agresije na BiH blagosiljao topove na Majevici i Ozrenu odakle je granatirana Tuzla i koji je penzionisan nakon više optužbi za pedofiliju.

Imamović je na te činjenicu očito svjesno zaboravio, jer je, kako tvrde njegovi najbliži saradnici, na sve spreman samo da bi ostao na vlasti. A prije samo nekoliko dana čitao je “bukvicu” Mati Đakoviću kako bi se trebao ponašati prema Miloradu Dodiku.

Aktuelni gradonačelnik Tuzle spreman je sjediti i sa Kačavendom kako bi se izborio za šaku glasova malobrojnih srpskih povratnika u Požarnicu. Kako će ovaj potez utjecati na skupljanje glasova u ostalim dijelovima općine Tuzla, ostaje da vidimo.

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button