Tuzlanski kanton

Skandalozno: Most iz Gradskog parka do jezera koštat će 538.000 maraka!

“Ovo su male kućne majstorije gospodina Merkatora, a vezane su za pješački most “za niđe”, koji od Gradskog parka vodi do Panonike”, stoji u uvodu pisma koje nam je poslao čitalac iz Tuzle i radnik jednog javnog preduzeća Grada Tuzla, želeći skrenuti pažnju na predizborne obmane gradonačlenika Jasmina Imamovića.

On navodi da je netačna informacija koju je putem probranih medija dao gradonačelnik Imamović u vezi sa cijenom izgradnje ovog, po mnogima nepotrebnog mosta.

“Nije tačno da će most građane Tuzle koštati “pišljivih” 280.000 maraka, koliko je javno obznanio majstor obmana svake vrste, bivši bradonja Imamović, nego dvostruko više”, piše naš čitalac i objašnjava:

“Ne lezi vraže, meštar Merkator je ovaj projekt podijelio u tri faze:

1. Faza – Konstrukcija mosta 280.000,00 KM
2. Faza – Uredjenje Sjeverne kapije (jezerska stana) 158.291,91 KM, i
3. Faza – Uredjenje Južnog pristupnog platoa (iz parka) 100.000,00 KM

Sve đuture koštat će 538.291,00 KM.

Na ovaj način su gradske stručne službe, na čelu sa glavnim šefom, prekršile
Zakon o javnim nabavkama (podijelili su isti projekat na tri djela), i
prevarili gradjane Tuzle, po ko zna koji puta”, navodi se u pismu.

Pokušali smo kontaktirati nadležne službe Gradske uprave kako bismo dobili komentar vezan za navode iz pisma, ali po običaju niko se nije javljao.

Evo prilike nadležnim tužiteljima i policiji u Tuzli da provjere objavljene tendere za spomenute radove u oskrnavljenom Gradskom parku i da potvrde ili demantuju sumnje u kršenje zakona o javnim nabavkama.

Kada je Imamović u pitanju, to ne bi bilo prvi put, jer je dobro poznato, a postoje i svjedoci i dokumenti, da je uz kršenje zakona u dvije faze rađen i prvi most koji od nekadašnje “Lesnine” vodi ka Gradini.

Najprije je objavljena jedna cijena koštanja izgradnje, a kada se vidjelo da most puca i da se naginje, pozvana je u pomoć firma jednog Tuzlaka, od koga je traženo da spasi što se spasiti može po sistemu “koliko košta da košta”.

Tako je samo u dodatne radove potrošeno još oko 1,5 miliona maraka, a da niko za ovu štetu općinskom budžetu nije pozvan na odgovornost. (RI – Identitet pošiljaoca poznat Redakciji)

Izvor: tuzlalive

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button