BiH

Porezna uprava ‘poharala’ Sarajevo: Pronađeno 155 neprijavljenih radnika, zapečaćeno 279 radnji
Porezna poziva obveznike da na bilo koji način ne sprečavaju službene osobe Uprave da izvršavaju dužnosti. Sprečavanje inspektora u izvršavanju poslova predstavlja kazneno djelo za koje je kazna zatvora do 3 godine

Porezna uprava FBiH protekli tjedan je izvršila 502 inspekcijska nadzora. Bili su obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost ugostiteljstva i trgovine.

Inspektori Porezne uprave FBiH otkrili su 155 neprijavljenih radnika i 266 objekata u kojima se obavljala djelatnost bez odobrenja nadležnog tijela. Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, rad bez odobrenja nadležnih tijela i neevidentiranje prometa preko fiskalnog uređaja, zapečaćeno je 279 objekata i izdano su 258 prekršajnih naloga s izrečenim novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 426.650 KM.

Županijski porezni ured Sarajevo svoje aktivnosti u ovom tjednu je bazirao na kontrolu nezakonitog rada, odnosno rada bez odobrenja nadležnog tijela na sarajevskim tržnicama Sirano, Kvadrant i Ciglane, dok je u mjesecu lipnju kontrolirana tržnica Otoka.

Prilikom kontrola na tržnicama Sirano, Kvadrant i Otoka evidentirano je 251 prodajno mjesto ili prodajni boksovi u kojima se obavljala djelatnost uglavnom trgovine tekstilom i odjevnim predmetima bez odobrenja nadležnog tijela te je zbog toga zapečaćeno 231 prodajno mjesto, a evidentirano je 95 neprijavljenih radnika.

Porezna poziva obveznike da na bilo koji način ne sprečavaju službene osobe Uprave da izvršavaju dužnosti. Sprečavanje inspektora u izvršavanju poslova predstavlja kazneno djelo za koje je kazna zatvora do 3 godine. Nastavljaju se aktivnosti na kontroli i sprečavanju sive ekonomije.

Izvor: vecernji.ba

Back to top button