Kolumne

NAVIKA ILI NEŠTO SLIČNO- neke navike samo liče na iste
Piše: Vranješ Mario

Navikla si me na buđenja sa smiješkom, jutarnju kafu sa puno mlijeka i sa izgovorenim ”Dobro jutro” a da je jutro baš dobro jer gledam u tebe na početku dana. Navikla si me na zdravi doručak, pahuljice i đus, eventualno neko voće i čistoću pogleda i bez umivanja. Navikla si me na jutra bez novina  i sa mnogo pogleda u oči. Navikla si me da od vijesti sa radija jedino vremensku prognozu uzimam ozbiljno. Navikla si me na redovna jutarnja brijanja i na čistu košulju svako jutro. Navikla si me na jutarnji zagrljaj i poljubac, prije nego ti odeš na posao, a ja u svakodnevno traženje posla.

Možda će Vas zanimati i:

Naučila si me na spore korake po gradu i na poklonjene osmijehe, čak i strancima. Navikla si me na miris lipe na ramenu i na dašak vjetra na mom licu. Navikla si me na pjevušenja ispod glasa, i da bez srama na ulici govorim sam sa sobom. Navikla si me da dani bez tebe sporo idu i na ljepotu iščekivanja tvoje pauze za doručak, kada ćeš me nazvati, pa ćemo razgovarati, o svemu, a ti ćeš mi simpatično mljackati preko telefona.Navikla si me na čitanje oglasa sa poslovima bez nervoze, i da redovno imam maramice u džepu.
Navikla si me da redovno imam spremnu sms poruku sa ”Volim te”  samo za tebe koju ću ti slati svako malo.

Navikla si me da radne dane, sve do kasnog podneva , provodim bez tebe i da unaprijed planiram vikende. Navikla si me da se i ja upustim u borbu  sa loncima i poklopcima i da dozvolim sebi pokušaje manevrisanja u kuhinji samo da bih tebe ( a bogami i sebe) iznenadio ranom večerom. Navikla si me da mi je najdraži tren u danu  negdje oko četiri popodne. Navikla si me da mi srce brže zaigra kada čujem zvekete tvojih ključeva u bravi i da je svaki poljubac sa tobom uvijek kao prvi.

Navikla si me na večeri uz razgovore i na tvoju glavu na mome ramenu. Navikla si me na miris tvoje kose i lagane poljupce u obraz. Navikla si me na mekoću kože tvoga tijela i vođenje ljubavi uz upaljena svijetla. I navikla si me da mi spavaš na grudima i da te do kasno u noć gledam kako dišeš.

Navikao sam da te ljubavlju svojom zovem.

 Možda će Vas zanimati i:

Back to top button