LifestyleSport

FOTO: Begović i Rahimić pomogli u renoviranju JU “Zavod” u TuzliUslijed mnoštva negativnih i crnih vijesti koje su okupirale naš društveni život, kao pravo osvježenje pojave se vijesti koje ulijevaju nadu u ljudsku dobrotu, humanost, altruizam, iskrenost, empatiju, tj. nadu u ono što bi čovjeka trebalo da izdvaja od drugih bića i što bi ga trebalo činiti najnaprednijim među njima.

Naime, kroz naše i šire društvo koračaju dva posebna ambasadora i generala velikog srca, njihovi koraci su u svakom smislu veliki, često tihi – nedovoljno medijski zastupljeni, najvećim dijelom iz razloga što su oni sami tako željeli. Međutim, velika djela i humane misije ne smiju ostati nezapaženi. Zasluženo i primjerno trebaju da se nađu u svim domaćim i svjetskim medijima.

Asmir Begović i Elvir Rahimić spadaju u sam vrh najvećih dobrotvora koji su ikada nosili dres sa državnim grbom BiH. Prethodnu činjenicu potvrđuju izbor i dodijeljenje nagrade za filantropiju u protekloj godini u BiH. Dodatna činjenica, svima nama poznata, jeste da su oni omiljeni među igračima, navijačima, Englezima, Rusima, BiH, a čemu svjedoče brojne izjave, priznanja/plakete drugih i naše države.

Nebrojeno puta do sada su pomagali svojim sunarodnjacima. Onima, kojima je pomoć bila najpotrebnija. A najnoviji dokaz njihove humanosti svakako je potpuno renoviranje sportskog terena u JU “Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju” Tuzla.

Fondacija Asmira Begovića (ABF) u saradnji sa Elvirom Rahimićem i JU “Zavod” nedavno je krenula u potpunu rekonstrukciju  sportskog poligona i okolnog terena za djecu sa smetnjama u razvoju. Tako će do kraja augusta ova ustanova postati bogatija za sportski poligon sa najsavremenijom sportskom “Bergo”, podlogom kakva se koristi na najpoznatijim svjetskim terenima, a svakako najistaknutiji među njima su tereni u Wimbledonu.

Ukupna sredstva za realizaciju ovog projekta iznose preko 30.000 KM. Završetak radova se očekuje polovinom augusta, a otvaranje terena početkom septembra 2016. godine, tj. tokom prvog okupljanja nogometnih reprezentativaca BiH.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button