SportSvijetZanimljivosti i zabava

Otkriveni detalji otvaranja OI u Riju

Iako se detalji otvaranja Olimpijskih igara u Rio de Janeiru, 5. avgusta drže pod strogim velom tajnosti, britanski Daily Mail piše kako će to biti “najseksi” otvaranje Olimpijskih igara ikad s legendarnom brazilskom manekenkom Gisele Bundchen (35) koja se samo za ovu priliku vraća na scenu i utjelovit će legendarnu “Girl From Ipanema”.  Gisele će na stadion ući u pratnji hita koji će na klaviru odsvirati brazilski muzičar Paolo Jobim, sin autora hita koji je 1962. godine osvojio svijet.

gisele-bundchen

“Na pozornici će biti veliki broj broj polugolih plesačica sambe, čiji su kostimi dizajnirani tako da otkriju što je više moguće. Ipak je ovo Brazil, ovdje žensko tijelo slave kao nigdje drugo na svijetu”, rekao je izvor za Daily Mail.

brazil1

Legendarni Brazilac Pele i jedan od najboljih fudbalera svih vremena zapalit će olimpijsku baklju na otvaranju na kojem će sudjelovati 6000 plesačica i plesača, koji će kroz koreografiju predstaviti evoluciju ljudi u Brazilu.

pele-pehar

Spektakularno otvaranje zahtijeva i spektakularno osigranje. Brazilci ništa ne prepuštaju slučaju i priključili su dodatnih 85.000 policajaca i vojnika koji će pojačati osiguranje na OI, zbog straha od terorističkih napada.

No, nije sve bajno. Olimpijske igre su pred vratima, a olimpijsko selo još nije spremno za 17.000 sportista koji će boraviti u njemu tokom avgusta. Brazilski Globo piše kako u više od 3000 apartmana još nema vode i struje, sve se radi u zadnji čas, ali bi trebalo biti spremno do otvaranja Igara.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button