Crna hronika

Presuda za incest: Ocu i sinu zbog silovanja kćerke, odnosno sestre 8 godina zatvora

Otac monstrum Z. Đ. iz Gornje Lupljanice kod Dervente pravomoćno je osuđen u Vrhovnom sudu Republike Srpske na pet godina zatvora zbog silovanja kćerke. Istom presudom potvrđena je i kazna od tri godine zatvora na koju je osuđen njegov sin G. Đ. zbog silovanja sestre. Žrtva ove dvojice nasilnika bila je ista petnaestogodišnja djevojčica.

Njima je  presuda izrečena nakon što je vijeće Vrhovnog suda odbilo žalbe i Tužiteljstva i obrane na ranije izrečenu presudu dobojskog Okružnog suda.

Možda će Vas zanimati i:

– Žalbe su odbijene kao neosnovane i vijeće je potvrdilo prvostupanjsku presudu koja je optuženima izrečena u dobojskom Okružnom sudu, kazala je sekretar Vrhovnog suda RS Jelena Despotović.

Suđenje u ovom slučaju je zbog zaštite žrtve bilo zatvoreno za javnost, a prvostupanjska presuda je izrečena u martu ove godine.

Slučaj je otkriven kada se maloljetnica prošle godine porodila u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banja Luci. Djevojčica je, nakon što je vidjela da je trudna, otišla da živi kod jednog maloljetnika i njegove obitelji iz susjednog sela sa kojim je, navodno, bila u ljubavnoj vezi.

silovanje derventa1

Kada se porodila, mužu i svekru je priznala da je u proteklom periodu silovao otac više puta i da je ostala trudna. Ona je tada sa svekrom otišla u derventski Centar za socijalni rad i ispričala cijeli slučaj koji je prijavljen policiji.

Nakon toga osumnjičeni Z. Đ. je uhićen, a maloljetnica je sa novorođenčetom smještena u sigurnu kuću.

Istragom je utvrđeno da je otac novorođenčeta njen drugi, mlađi brat Z. Đ. koji je početkom ove godine u Osnovnom sudu u Derventi osuđen za silovanje sestre.

On je nakon toga upućen na izdržavanje kazne u zatvor za maloljetnike. Koliko će silovatelj ostati iz rešetaka, ostala je nepoznanica jer iz ove pravosudne institucije nisu priopćili izrečenu kaznu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button