Crna hronikaSvijetVijesti

Žena u zamrzivaču držala svog muža 10 godina nakon smrti kako bi primala njegovu penziju










Kad je policija prošlog mjeseca stigla u zajednicu penzionera u Utahu kako bi obavila pregled socijalne skrbi, uznemireno su pronašli ne samo tijelo starije žene koja je tamo živjela, već i truplo muškarca koji je bio zarobljen u dubokom zamrzivaču u njenoj radnoj sobi.

Muškarac je na kraju identificiran kao Paul Mathers, koji je imao 58 godina kada su ga posljednji put vidjeli 2009. Bio je suprug 75-godišnje žene koju su također pronašli u kući Jeanne Souron-Mathers.

“Radim već 13 godina ovaj posao i ovo je jedan od najčudnijih slučajeva. Nikada nismo imali ništa slično.”, rekao je policajac.

Rekao je da su policajci otvorili Souron-Mathers-ov frižider i zamrzivač nadajući se da će pronaći hranu koja će značiti “neku vrstu vremenske trake” da se sazna za vrijeme kad je žena umrla. Ali kada je detektiv otvorio duboki zamrzivač u ostavi, on je pronašao neidentificiranog pokojniog odraslog čovjeka u zamrzivaču”.

Ali nakon nekoliko sedmica istrage, koja traje od 22.novembra, policija je u ponedjeljak objavila da su pronašli nekoliko jednako bizarnih tragova koji bi mogli pomoći objasniti incident.

Istražitelji, koji su pretražili kuću Souron-Mathers-ov dom, rekli su kako su pronašli notarsko ovjereno pismo iz decembra 2008., za koje se čini da je bio od Mathers-a, izjavljujući da ga nije ubila njegova supruga.

“Vjerujemo da je imao smrtnu bolest. Mathers je vjerojatno umro negdje između 4. februara 2009.”, rekao je detektiv Hansen.

Pronašli su dokument s datum njegova posljednjeg dana u bolnici za boračka pitanja i 8. marta 2009. godine a pismo koje je ovjereno iz decembra  2008. godine žena nikad nije potpisala.

Istražitelji su također otkrili da je žena nakon smrti svoga supruga prikupila oko 177.000 dolara naknada za boračka pitanja.

Detektiv Hansen je rekao da još čekaju obdukcijsko izvješće kako bi potvrdili uzrok Mathersove smrti, ali da su detektivi “završili” svoju istragu.

https://youtu.be/KEqt61rlDns



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button