Kultura

Ovisnost joj uništila život, zatim je saznala da joj sin ima tešku bolest: Čuvena Esmeralda otvoreno o mukama sa kojima se bori










Leticija Kalderon (Leticia Calderón) (49) doživjela je vrhunac glumačke karijere kao 29-godišnjakinja, glumeći Esmeraldu u istoimenoj sapunici. Riječ je o djevojci koja se rodila slijepa, a babica na porođaju mislila je da je mrtva pa ju je zamijenila sa drugim, muškim djetetom te podmetnula ga bogatoj porodici.

Kalderon i dalje redovno snima sapunice, a 2014. je priznala kako se u razdoblju kada je igrala Esmeraldu borila sa ovisnošću od kokaina. Iz pakla droge se izvukla tek kada joj je najbolja prijateljica umrla na rukama od prevelike doze.

– Bila sam mlada, na vrhuncu karijere, puna novca i sve mi je bilo dostupno. Nepromišljenost me je mogla koštati života – rekla je u intervjuu za jednu meksičku emisiju. Glumica je bila u dva braka, a iz drugog s advokatom Huanom Koladom (57) ima blizance Lućijana i Karlosa. Kada se porodila 2005. godine uzela je dužu pauzu kako bi se posvetila sinovima, naročito mlađem Lućijanu koji se rodio s Daunovim sindromom.

– Ovo je najbolji dan za mene, dan prave ljubavi, volim svog Lućijana – napisala je u objavi glumica na Svjetski dan osoba sa Daunovim sindromom. Kalderon je ispričala kako je na nju sin jako utjecao i da nikada nije sebe pitala “zašto ja”, kao što to čini većina roditelja kada sazna dijagnozu svog djeteta.

– Vide kako je fantastičan i polaskana sam što je moj sin – zaključila je Kalderon, koju su prije nekoliko godina povezivali sa glumcem Hoseom Ajalom (29). Iako su njihovi prijatelji tvrdili da su u ljubavnoj vezi, Meksikanka je to demantirala.

Izvor: avaz



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button