SportValter Tuzlanski

Je li novi selektor fudbalske reprezentacije BiH, Sergej Barbarez










Već mjesec dana, i neuspjelog pokušaja s Duškom Bajevićem, bosanskohercegovačka reprezentacija je bez selektora, a kao takva vjerovatno će ući u 2021. godinu. Naime, o novom selektoru trebalo se razgovarati u utorak na sjednici Izvršnog odbora, ali ta tačka nije bila na dnevnom redu.

Rasprava je prebačena na 28. decembar, ali s obzirom koliko je neslaganja unutar samog Fudbalskog  saveza BiH, koliko je struja koje vuku svaka na svoju stranu, za očekivati je da čovjek koji će povesti reprezentaciju u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. bude poznat tek u januaru, i to u drugoj polovici januara.

Možda će Vas zanimati i:

U utorak je rasprava oko selektora odgođena jer se, zbog privatnih razloga, na sjednici nije pojavio jedan od dvojice članova Odbora za izbor Emir Spahić. Takav je službeni razlog, a neslužbeno doznajemo da uopće nije bilo ni predviđeno da ta tačka bude na dnevnom redu. Bilo kako bilo, Spahić i Zvjezdan Misimović, koji je drugi član Odbora, donijet će u Sarajevo 28. decembra svoj prijedlog tko bi trebao biti selektor, a Izvršni odbor će ga odbiti ili potvrditi.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button