Zanimljivosti i zabava

Student zaboravio na jesenski pa sve ispite dao u ljetnom roku

Tuzlanski studentski domovi iz dana u dan sve prazniji. Svakim povećanjem temperature za jedan stepen novi val studenata odluči preostale ispite prebaciti za deveti mjesec i uživati u ljetu. Stara je to studentska tradicija koju je jednim svirepim činom prekinuo Mirza Hodžić, 21-godišnji student građevine. Ovaj Varešanin već otprije je poznat kao uzoran student, a korijeni njegova sramotnog ponašanja sežu i do osnovne škole kada je, ničim izazvan, sudjelovao na slovkanju. Ipak, današnja „uzornost“ nadmašila je čak i osnovnoškolski gaf te je uistinu prešla je granice dobrog ukusa. Mirza je danas položio svoj posljednji ispit na trećoj godini i omogućio si sasvim bezbrižno ljeto!

Prijatelji studenta-genijalca vjeruju kako će se do idućih ispitnih rokova i oni uozbiljiti i nabaviti barem Playstation 3
Prijatelji studenta-genijalca vjeruju kako će se do idućih ispitnih rokova i oni uozbiljiti i nabaviti barem Playstation 3

Studenti su čudna populacija. Pa sami znamo koliko smo toga izlagali za vrijeme studentskih godina, a sedmi mjesec u Tuzli u skučenim studentskim sobicama lako natjera ljude na halucinacije. Dezinformacije se u stresno vrijeme ispitnih rokova lako šire. Čovječe, pa još uvijek se živo sjećamo kad je davne 2005. godine procurila vijest da je u studentskoj službi jednog fakulteta zaposlena žena koju je dozvoljeno pitati čak dva pitanja prije nego počne rigati vatru. No, da je informacija o uzornom studentu točna uvjerio nas je sam protagonist ove priče pokazujući nam ispunjeni indeks. Kaže, ne služi mu to baš na čast, a tvrdi da ni ne zna kako mu se to točno dogodilo.

Možda će Vas zanimati i:

Dapače, uvjerava nas da je očišćena godina najobičnija pogreška. Zbunilo ga je ovo ćudljivo vrijeme i sasvim je zaboravio da ”Osnove niskogradnje” može položiti i u devetom mjesecu. Teško nam je povjerovati u takvu priču pa razgovaramo s Mirzinim prijateljima. Oni su svi od reda bijesni na njega.

„Ostalo mi je još devet ispita. A studiram historiju! Što da ja mislim o sebi?“ bijesan je Adnan, student četvrte godine historije koji bi, nastavi li otezati s faksom, u diplomskom radu o historiji fakulteta kao historijski izvor mogao navesti sebe.

„Ma rekao mi je on prije koju sedmicu da mu se pokvario smartphone i da ne može više igrati igrice. Ali ko bi rekao da će to vrijeme provesti uz knjigu!? Da me pitao dao bih mu svoj Playstation da na njega gubi vrijeme. Al’ dobro, sad bar znamo da je skroz lud“ rezimira ovu čudnu priču Adnan koji će sada, umjesto da priprema ispit, sedmi mjesec provesti smišljajući šta odgovoriti roditeljima kada počnu govoriti: ”A kako je Mirza uspio? Ugledaj se u Mirzu!”

(Tekst je satiričnog karaktera)

Izvor: srpdex/kameleonKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button