Tuzlanski kanton

Poslodavcima u TK na raspolaganju 800.000 KM: Pravnici, ekonomisti, žurnalisti i drugi čekaju na prvo zaposlenje
Javni poziv poslodavcima za učešće u V Programu sufinansiranja obavljanja stručnog osposobljavanja boraca i članova njihovih porodica otvoren je do petka, 22. jula 2016. godine. Pravo učešća imaju poslodavci u Tuzlanskom kantonu a obezbijeđena su sredstva u iznosu od 800 hiljada KM.

Ova sredstva će se usmjeriti za sufinansiranje poslodavaca, koji će zaključiti ugovore o obavljanju stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa / volonterskog staža sa osobama sa završenom visokom stručnom spremom, a koje se nalaze na konačnoj listi kandidata Ministarstva za boračka pitanja Tuzlanskog kantona.

Možda će Vas zanimati i:

Poslodavcu će se sufinansirati sredstva u bruto iznosu od 230,00 KM mjesečno, po osobi,a sva sredstva poslodavac je obavezan pravdati.

Na konačnoj listi Minsitarstva nalazi se 11 inžinjera elektrotehnike, geologije, građevinarstva, hemijske tehnologije, mašinstva, rudarstva, bachelor žurnalistike, hemije, historije i mnogi drugi. Najviše je ekonomista i pravnika na konačnoj listi ministarstva koji čekaju priliku za prvo zaposlenje i odrađivanje pripravničkog staža.

Spisak možete pogledati ovdje.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button