LifestyleVijesti

FOTO: Svi važni medijski trendovi na Weekend Media Festivalu u Rovinju

Globalni brendovi u različitim kulturama, digitalizacija radija i revolucionarni potencijal blockchain tehnologije – to je tek mali dio intrigantnih tema koje regionalnoj komunikacijskoj industriji donosi 9. Weekend Media Festival. U prostorima stare tvornice duhana u Rovinju, pod pokroviteljstvom Adris grupe, Weekend od 22. do 25. septembra dovodi više od 120 govornika i oko 4000 medijskih, marketinških i PR profesionalaca. Njima će se pridružiti i 350 studenata iz cijele regije, te oko 550 akreditovanih novinara.

Tomo Ricov

„Zacrtali smo sebi ambiciozan cilj, a to je da deveti Weekend bude toliko dobar da će svi htjeti doći na deseti jubilarni. Ponovo smo iskoračili u neke nove teme i ponovo prvi otvaramo priče o sasvim novim tehnologijama o kojima će za nekoliko godina svi govoriti. Ne zaboravljamo, naravno, ni dobru zabavu, a toga će ove godine biti još više i još bolje“, obećava Tomo Ricov, direktor Weekend Media Festivala.

Popis predavača predvode Shawn Pecas Costner, koji je 18 godina radio u glazbenoj industriji i vodio promociju glazbenika kao što su Rihanna, Young Jeezy, Rick Ross, Ludacris, Big Sean i mnogi drugi, te je izvršni direktor u Roc Nation Sportsu, kompaniji za sportski menadžment čiji je vlasnik slavni hip hop mogul Jay Z. Lazar Džamić, direktor strateškog planiranja u nekoliko londonskih kreativnih agencija i jedan od prvih digitalnih stratega u Velikoj Britaniji, ponudit će recept za gotovo savršeno oglašavanje kreiranjem uspješnih poruka u svijetu lakog ignorisanja. Gosti Weekenda bit će i Jarno Vanhatapio i Magnus Emilson, dvojac koji stoji iza NA-KD.com, švedskog modnog webshopa koji dostavlja robu vodećih svjetskih brendova u više od 100 zemalja svijeta. „One on one talk“ ove je godine rezervisan za Zorana Šprajca i predsjednika Uprave Hrvatskog Telekoma Davora Tomaškovića.

Foto2

Predavači koje već sada imamo u programu jamče da ćemo i ove godine u Rovinju kolegama iz regije moći ponuditi informacije o najnovijim trendovima u svijetu. Na panel raspravama također ćemo okupiti ljude koji na kreativan i inovativan način povezuju Hrvatsku i regiju s cijelim svijetom, ali uspijevaju napraviti i iskorake po kojima možemo reći da smo u svjetskom vrhu“, istaknuo je Nikola Vrdoljak, direktor programa Weekenda.

Radio se vraća na velika vrata pa ćemo na Weekend panelu pokušati objasniti zašto na mediju za koji se tvrdilo da nema budućnosti rastu oglašivački budžeti i koje su inovacije omogućile novi uspon radija. O inovacijama će se govoriti i na panelu o blockchain tehnologiji, na kojoj se temelji i najpoznatija virtualna valuta Bitcoin, ali koja pruža neograničene mogućnosti u bankarstvu, kao i u javnim uslugama poput sklapanja ugovora. Sudionici panela o globalnim brendovima razgovarat će o tome kako stvoriti globalni brend i kako njime upravljati u različitim kulturama i okruženjima.

Foto3

Rovinj je na najboljem putu da postane globalni brend, a Weekend Media Festival događaj je koji tome pridonosi okupljajući kreativne i inovativne ljude iz cijelog svijeta. Upravo su to vrijednosti na kojima je izgrađena i Adris grupa i koje ćemo i dalje promovisati, između ostaloga i podrškom ovakvim okupljanjima“, rekla je Kristina Miljavac iz korporativnih komunikacija Adris grupe.

U okviru 9. Weekend Media Festivala ponovo će se održati regionalna revija BalCannes i dodjela nagrada SoMo Borac. BalCannes se održava peti put, a ove godine oglašivači imaju još važniju ulogu, jer će odabrati 25 najboljih projekata iz šest zemalja regije te dodijeliti nagrade, među ostalima i za najbolju agenciju i projekt BalCannesa. Prijava radova za BalCannes otvorena je za sve zainteresovane agencije sve do 1. septembra. Digitalna nagrada SoMo Borac ima novu kategoriju, SoMoRitanac, namijenjenu najboljoj digitalnoj kampanji koja je pridonijela nekoj višoj svrsi. Prijave na SoMo Borac su besplatne, a više možete doznati na www.somoborac.com.

Foto1

Muzički program uvijek je bio jedan od najjačih aduta Weekend Media Festivala. Tako će biti i ove godine, jer je već poznato da će festivalski program biti otvoren velikim koncertom Hladnog piva u četvrtak 22. septembra.

Prijave za 9. Weekend Media Festival u punom su jeku, a broj mjesta je ograničen. Više na http://2016.weekendmediafestival.com.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button