Svijet

Policajac upucao mladića, žena snimila sve Live na FacebookuŽena iz Minnesote uključila je Livestream na Facebooku nakon što je policija upucala njenog momka u blizini Minneapolisa.

Na eksplicitnom videosnimku, žena koju su identificirali kao Diamond Reynolds, tvrdi da je policija zaustavila zbog razbijenog žmigavca, te da je njen partner Philando Castile (32) obavijestio policiju da nosi oružje s dozvolom. Ubrzo je policajac potegnuo pištolj i Castile je ranjen pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima.

Castile je radio u školi, a ubrzo nakon pucnjave preminuo je u bolnici. Ovaj događaj izazvao je bijes javnosti, s obzirom na to da se radi o jednom u nizu tragičnih dešavanja u kojima su sudjelovali policajci.

“Molio sam ga da ne poteže za pištoljem”, kazao je policajac, prenosi NYDailyNews.

Na kraju desetominutnog videa, Reynolds sjedi u autu sa svojom kćerkom.

Oko stotinu osoba okupilo se u blizini mjesta pucnjave, kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo policijom. Nekima Levy-Pounds, predsjednica Minneapolis NAACP kazala je kako ne razumije zašto je “crnac s oružjem morao umrijeti, kada toliko bijelaca s oružjem prođe bez problema u dodiru s policijom”.

Upozoravamo da je video uznemirujućeg karaktera.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button