Lifestyle

FOTO: Telemach slatki paketići obradovali mališane

Predstavnici kompanije Telemach posjetili su nedavno otvorenu Roditeljsku kuću u Sarajevu, čija je namjena smještaj roditelja i djece oboljelih od malignih oboljenja, koji tokom liječenja dolaze izvan Kantona Sarajevo.

Fikret Kubat, projekt menadžer udruženja “Srcem za djecu”, koje je pokrenulo inicijativu za osnivanje Roditeljske kuće, ugostio je ovom prilikom ekipu Telemacha, koja je mališanima koji trenutno borave u Roditeljskoj kući uručila Telemach slatke paketiće.

1

“Mnogo nam znači podrška društveno odgovornih kompanija kao što je Telemach. Razlogom više, jer još uvijek nije riješeno pitanje finansija za potrebe funkcionisanja Roditeljske kuće. Telemach je do sada često donacijama pomagao našu ustanovu, a slatki paketići obradovali su naše štićenike, zbog čega je ovaj gest Telemach-a za svaku pohvalu”, kazao je Fikret Kubat, projekt menadžer Udruženja “Srcem za djecu”.

Kompanija Telemach pomaže rad bh. ustanova i institucija čiji su štićenici djeca i najosjetljiviji segmenti bh. društva. U akciju “Pomoći roditeljskoj kući”, Telemach se uključio i otvorivši humanitarni broj putem kojeg su korisnici usluga Telemach-a donirali 1 KM za izgradnju ove ustanove.

1

Broj djece oboljeleod malignih oboljenja u FBiH na godišnjem nivou je između 50 i 60, a ukupna investicija izgradnje Roditeljske kuće iznosila je 1.200.000 KM.

Roditeljska kuća ima  10 apartmana, zajedničku kuhinju i trpezariju kao i dječiju igraonu uz mogućnost korištenja iste za održavanje radionica i okupljanje roditelja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button