BiHSportVijesti

Počinje peti ultramaraton Vukovar – SrebrenicaPeti ultramaraton na relaciji Vukovar – Srebrenica startat će danas iz Memorijalnog centra Ovčara, a organizuje ga Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba u saradnji s Udrugom Bošnjaka branitelja Domovinskog rata Hrvatske – Ogranak Grada Zagreba.

Povezivanjem dva gradova žrtve – Vukovara i Srebrenice, želimo podići svijest o važnosti sjećanja i konačnog rješavanja pitanja nestalih osoba, kao izraza temeljne humanosti prema svima koji još ne znaju ništa o sudbini svojih najmilijih, saopćili su organizatori.

Možda će Vas zanimati i:

Ultramaraton, koji će trajati do 10. jula, održava se pod pokroviteljstvom hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, Predsjedništva Bosne i Hercegovine i gradonačelnika Zagreba Milana Bandića s ciljem obilježavanja 21. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.

Maratonci će u pet etapa preći 227 kilometara između Vukovara (Ovčara) i Srebrenice (Potočari).

Pored četiri maratonaca, od kojih su tri hrvatska branitelja sa statusom ratnog vojnog invalida, na pojedinim dionicama pridružit će se trkači, koji također žele odati počast žrtvama.

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba danas će u Hrvatskom saboru i na platou Islamskog centra u Zagrebu organizirati komemorativne programe.

Također, u prostorijama Islamskog centra bit će otvorena izložba fotografija pod nazivom “Srebrenički put pakla”, autora Ahmeta Bajrića Blicka, saopćeno je iz Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button