BiHValter Tuzlanski

Upozorenje za vozače širom BiH zbog snijega i poledice













Iako su sniježne padavine oslabile ili prestale na dionicama u višim predjelima, iz BIHAMK-a su upozorili na ugažen snijeg i poledicu.

“Izdvajamo puteve: Priluka-Glamoč-Mliništa, Bugojno-Kupres-Šuica-Livno, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Han Pijesak-Vlasenica i Jablanica-Posušje (Blidinje), kao i prevoje Makljen (Prozor-GornjiVakuf-Uskoplje), Rostovo (Bugojno-Novi Travnik), Komar (Donji Vakuf-Travnik) i Oštrelj (Bosanski Petrovac-Drvar). Na ovim dionicama za teretna vozila obavezno je korištenje lanaca. U nižim predjelima centralnih i istočnih krajeva kolovoz je zasniježen ili mokar, a u južnim krajevima mjestimično vlažan ili mokar”, saopštili su iz BIHAMK-a.

Možda će Vas zanimati i:

Dodaju da u jugozapadnim krajevima dodatne probleme stvara i jak vjetar koji nanosi snijeg na kolovoz.

“Upozoravamo i na povećanu opasnost od odrona na brojnim dionicama. Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju i napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme. Zbog učestalih odrona izdvajamo puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf i Bugojno-Kupres, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje”, istakli su.

Zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su i radovi na magistralnim putevima Grude-Vitina i Čevljanovići-Nišići, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Zbog zimskih uvjeta vožnje u Hrvatskoj, na graničnom prelazu Izačić na snazi je zabrana kretanja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button