LifestyleVijesti

Nerma Kantić: Međunarodna konferencija o medicinskom i biološkom inžinjeringu odskočna daska za sve studente
II Međunarodna konferencija o medicinskom i biološkom inžinjeringu, koja će biti održana u Sarajevu od 16. do 18. marta 2017. godine, okupiće neke od najpriznatijih i najpoznatijih naučnika iz cijelog svijeta.

Projekat je podržala Međunarodna federacija za medicinski i biološki inžinjering (IFMBE), Institut inžinjera elektrike i elektronike (IEEE), što dodatno potvrđuje kredibilitet ovog događaja u svijetu.

“Okupićemo stručnjake iz oblasti medicine, elektrotehnike, hemije, farmacije, biologije, mašinstva i srodnih oblasti, a učesnici će moći da razmjenjuju svoje ideje i razmišljanja, da diskutuju o aktualnim temama i naravno da publikuju svoje radove”, rekla nam je članica organizacionog odbora ove konferencije, Nerma Kantić, koja je dodala kako će na konferenciji biti mnogo eminentnih svjetskih stručnjaka.

“Velika nam je čast što će jedan od predavača biti Britanac Christopher James, inženjer biomedicine, a koji je do sada objavio preko 160 naučnih radova iz oblasti neuroinžinjeringa. Sa nama će biti i dr. Edin Sejdić, jedan od koautora u 90 publikovanih naučnih radova u posljednjih pet godina. Treba istaći da je Sejdić dobitnik najvećeg priznanja od strane Vlade SAD-a za dostignuća iz nauke i inžinjerstva”, rekla je Kantić te pojasnila koji su to benifiti ove konferencije.

“Učesnici konferencije imat će priliku da prošire svoju mrežu ljudi, a dobra stvar je što mladi ljudi mogu da objavljuju svoje naučne radove i sve to minimalnim troškovima. Ovo je zaista jedna velika odskočna daska za sve studente”, završila je Kantić.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button