Kolumne

Dragan Bursać: Masoni planiraju novi rat u Bosni u avgustu!
Vrh Republike Srpske, kojim rukovdi srbijanska loža, nagovara Milorada Dodika da se odmah pripoji Srbiji. Kontramjera koju podržavaju i Rusi. Rat može početi, piše Buka.

Nakon briljantnog istraživačkog teksta kolega sa “Srne”, radnog naslova “Bošnjačka dominacija dovela do tuče i raspada masonske lože BIH” u kojem se na zdravorazumski način pojašnjava stvarna slika masonerije u nas, kao i sukobi na nacionalnoj bazi koji su doveli do tajnih zidarskih šamarčina, rada toljaga po braći i drugih okrutnosti, red je ljudima pojasniti čitavu stvar.

Ne znam da li kolege, inače sjajni novinari iz “Srne” imaju sve podatke (mislim da imaju, ali ih ne iznose kako ne bi stvarali paniku među narodom), ipak, valja reći istinu.

Tuča između bošnjačke, srpske i ponekog hrvatskog masonskog brata, bila je najobičnija varalica. Mušica tek, kako bi se skernuo pogled javnosti sa krucijalne stvari. A, krucijalna stvar kaže, stoji u dokumentu koji posjedujem, kako se masoni spremaju da izazovu novi rat u Bosni i Hercegovini.

Laka tajna teške sarajevske vode

Prije iznošenja pojedinih stavki o budućem početku rata, treba navesti nekoliko važnih geostrateških činjenica, o kojima su pisali mnogi povijesničari i iskreni ljubitelji istine, a koje su obijesno pripisane njihovim poremećenim umovima.

Još sredinom Drugog svjetskog rata elitni njemački odred u sastavu “Princ Eugen divizije” donio je nekakav sarkofag u Sarajevo. Nijemci su već tada bili sigurni da će doći do poraza na Istočnom frontu, sa sjevera Afrike je izvršena saveznička invazija na Italiju…Njemačka je stajala loše. U to vrijeme, sam vrh države zajedno sa svojim najboljim naučnicima, radio je u Norveškoj na projektu “teška voda”. Bila je to, dragi moji, preteča današnje atomske bombe. Zapravo, bila je to prva izolovana supstanca koja je mogla izazvati termonuklearnu reakciju.

Elem, već pod kraj 1944. godine tim njemačkih hemičara i fizičara, napustio je štićen vermahtovim trupama glavni grad Bosne i Hercegovine i ostavio u jednoj zazidanoj komori sarkofag sa nekoliko desetaka litara “teške vode”. O tome postoje i povijesni podac. Nije to neka velika tajna. Tajna je, šta je bilo i gdje je sada ta “teška voda”, koja je prešla više od pola puta kako bi postala atomska bomba?

E, tajna je konačno razotkrivena. Voda je u Sarajevu, gdje je i bila. Doduše, promijenila je nekoliko adresa, ali nije izašla iz Sarajeva. Partizani je nisu nikad pronašli, a ispred mene je trenutna adresa. No, razumljivo, ne mogu vam je reći.

Sarkofag bi ostao hiljadama godina zaboravljen da se nisu desile Olimpijske igre u Sarajevu. Naime, tek, prilikom radova na jednom od olimpijskih objekata u junu 1982. godine, pronađen je kovčeg i odnesen je u Vijećnicu.

Lokalna dva kustosa (imena ne smijem pominjati) su ga otvorili, vidjeli nešto nalik današnjoj maloj plinskoj boci i odmah zatvorili. Ono što je bitno u čitavoj ovoj priči su dvije stvari. Nikada nikome nisu rekli za sarkofag i sadržaj istog, a njega su pokopali duboko u lagume Vijećnice. Postoji tu još jedna jako važna memorailija, možda krucijalana, no o njoj malo dockan.

Kako god, kustosi su naivno vjerovali da će njihova usta ostati zapečaćena, a laka voda, đavolje zlo, prepuštena zaboravu. No, čaršija kao čaršija, sve se sazna. I zidovi i zemlja su progovorili i “teška voda” je postala laka salonska zabava- pričalica od književnih krugova, liječničkih udruženja do trabunjanja nervnih bolesnika.

Tajna Radovana Karadžića

A, jedan čovjek se kretao i po književnim večerima i po liječničkim konzilijumima i po umobolnicama. Bio je to dr Radovan Karadžić. Pretpostavlja se, a u mom izvoru stoji crno na bijelo kako je on ne samo čuo za “tešku vodu”, nego je našao i sarkofag i što je najvažnije PISMO.

Pismo izvijesnog doktora Fridriha Georga, nastanjenog u Drezdenu, koje je bilo zalijepljeno na donjem dijelu boce. Neuropsihijatar Karadžić je uzeo to pismo sa sobom i ono je sve vrijeme bilo uz njega. Do trenutka hapšenja Dragana dr Dabića, kada je prvo preko kanala srbijanske Državne bezbijednosti završilo u rukama beogradskih masona, a onda čudnim putevima dospjelo do mene.

Upravo zato, Radovan je znajući za lokaciju i razornu moć teške vode, uporno granatirao Sarajevo i Vijećnicu pogotovo, ne bi li, nadao se izazvao mikronuklearnu reakciju. Sarajevo je bilo na stvari zatočenik atomske bombe!

Zvuči nevjerovatno, ali i eksperti poput DŽ. G. M. L. i M.M. odavno su potvrdili ove navode. Pa ipak, Sarajevo je preživjelo, do nuklaerne reakcije nije došlo, a Vijećnica je obnovljena.

Šta je bilo sa “teškom vodom”?

Da, sigurno se pitate šta je bilo sa materijalom gotovo spremnim za A-bombu? Za početak, reći ću samo da je on još u Sarajevu. I da će to biti osnovni okidač za rat koji predstoji Bosni i Hercegovini.

Masoni su se dočepali, velim pisma, čiji sadržaj će biti ovdje otkriven, ali su uradili još neke važnije stvari.

Građanski rat u BiH, koji je vođen od 1992-1995. nije bio nikakv bratoubilački rat. Nije bio niti religijski, niti odbrambeni, niti agresija, niti ko zna šta. Vođena je borba između par masonskih loža Bilderberške grupe i Rotšilda za “tešku vodu”, čija je proizvodnja i pretvaranje u atomsku bombu 100 hiljada puta, da dobro ste pročitali, 100 hiljada puta jeftinija od konvencionalnog uranijumskog ili plutonijumskog energetskog punjenja. Teške vode se trebalo dočepati! I niko nije uspio. Čini se da će ponovo krenuti lov na vodu.

Početak rata u Bosni u avgustu!

Ova informacija je već nekim nehajnim i neodogovorinim kanalima procurila u javnost. Najvjerovatnije je neko od masonske braće propjevao, pa nema potrebe da se taji. Naime, Bilderberška grupa je na svom nedavnom sastanku zajedno sa Velikom masonskom ložom planete Zemlje, Rotšildima i Džordžom Sorošem, dogovorila plan o početku rata u BiH, sa ciljem zauzimanja lokacije i iznošenja teške vode iz zemlje.

Ovdje je sažetak, kroki plana, za koji sam siguran da ga i kolege iz “Srne” posjeduju:

-Snage albanskih separatista započinju početkom avgusta puškaranje u Makedoniji u okolini Strumice, koje se prenosi na druge dijelove zemlje. Separatistima se pridružuje ostalo nemakedonsko stanovništvo i požar se širi na Sandžak i Bosnu

-Sandžaklije, naoružane od strane bošnjačke masonske lože zahtijevaju otcijepljenje od Srbije i pripajanje matici Bosni. Vrh Republike Srpske, kojim rukovdi srbijanska loža, nagovara Milorada Dodika da se odmah pripoji Srbiji. Kontramjera koju podržavaju i Rusi.

-Rat može početi. U previranjima u kojima će učestvovati najviše lokalne bosanske i srpske policije, ginuće se na entitetskim linijama i rat će biti, kako se to kaže, ograničenog karaktera i ciljanih dejstava.

-Kraj sukoba i puškaranja očekuje se sredinom iduće godine, kada će biti potpisan Dejton dva.

-U međuvremenu britanski SAS, specijalne jedinice, koje su istupile iz EUFOR-a, jer gle slučajnosti i Britanija je istupila iz EU, vrše desantnu akciju na Sarajevo i odnose “tešku vodu” u Ujedinjeno Kraljevstvo.

-Time će masonska Velika loža UK, najmoćnija na svijetu zapravo pokušati vratiti Veliku Britaniju na puteve stare vojne supremacije. Sve ostalo je manje važno

-U međuvremenu, BiH će biti podijeljena zona, poput Kipra, a stanovništvo se, kao ni do sada neće pitati o bilo čemu.

Ovo je otprilike plan za koji, ponavljam, ubijeđen sam da zna i Novinska agencija Republike Srpske “Srna”, ali ga neće saopštiti. Zato i jesu napravili priču o masonskoj tuči, koja jeste doduše istinita i potpuno vjeodostojna uprkos demantijima pojedinih od aktera, ali je ujedno samo paravan za sve potonje akcije koje sam naveo.

Ovaj tekst i jeste napisan u cilju preveniranja nekakvih budućih sukoba na teritoriji BiH i demaskiranja pravih gospodara rata.

A, sad na kraju ono najvažnije. U mojim rukama se nalazi pismo dr Fridriha Georga, koje je sve vrijeme bilo u posjedu Radovana Karadžića, a koje je preko određenih kanala iz Beograda, Londona i Drvara, došlo do mene. Dabome da vam neću reći kako.

Sadržaj pisma

Poštovani,

Jeblo vas novinarstvo i istina koju gradite na zajebanciji i senzaciji. Ovaj narod niti ne zaslužuje išta više do li sprdnje sa masonskim ložama, karanja u glavu i odvraćanja od pravih problema životnih, raznoraznim teorijama zavjere. U tu svrhu, dakle, u svrhu manipulacije ljudima, najpametnije je osnovati svoju novinsku agenciju, dati joj epitet “državna” i karati raju. Kolektivno i na gomili. To je moj savjet za sigurnu vladavinu nad stokom koja se narodom zove. Dezinformacije, laži, obmane, neistine, hljeba i igara, namjesto surove realnosti. Evo iskreno, slabo će ko i pismo pročitati, jer nema vremena nitii volje doći do njega.

Oprostite mi zbog mog Turetovog sindroma

Iskreno Vaš

dr Georg Fridrih”

Ovo je pismo, ponavljam, bilo u posjedu Radovana Karadžića i zaista nemam pojma kakve veze ima sa projektom “teške vode” , tučom masona i budućim ratom u Bosni.

Valjda vi znate.

Izvor: Dragan Bursač/Buka

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button