BiH

Iz RS-a više ne učestvuju u radu Centralnog popisnog biroa

Predstavnici Zavoda za statistiku Republike Srpske više ne učestvuju u radu Centralnog popisnog biroa, potvrdila je direktor Zavoda Radmila Čičković.

Prošao je 25. juni i dva predstavnika Republičkog zavoda za statistiku su se povukli iz daljeg rada Centralnog popisnog biroa“, rekla je Čičkovićeva za ATV govoreći o roku koji je direktoru Agencije za statistiku BiH Velimiru Jukiću Narodna skupština Republike Srpske ostavila da razmisli i povuče potpis sa sporne metodologije.

Čičkovićeva kaže da Zavod za statistiku Republike Srpske kreće sa obradom podataka za Republiku Srpsku odmah nakon što Vlada i Narodna skupština Republike Srpske usvoje zakon na osnovu kojeg će Zavod moći objaviti podatke za teritoriju Srpske.

Ona kaže da su softverske šifre za rad u programu za obradu podataka na nivou BiH služile samo za uvođenje reda u sistemu, ali ne i za kontrolu podataka.

To je bio jedan program čija namjena jeste da spriječi zloupotrebe“, rekla je Čičkovićeva, reagujući na tvrdnje predstavnika SDS-a da su postojale softverske šifre da niko nije mogao raditi u programu bez saglasnosti sve tri strane.

Izvor: SRNAKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button