Lifestyle

FOTO: Provjerite da li zaista znate kako da se brinete za svoju kosu?

Pola puta do lijepe kose leži u načinu na koji se prema kosi ophodite- prihvatanjem osnovnih pravila u tretiranju kose (koja ne traže ni vremena ni novca, već samo promjenu navika).

zdravlje kose 3

Evo nekih osnovnih pravila koja morate poštovati kako biste uvijek imali lijepu i zdravu kosu:

– Temeljno pranje kose je osnova- izaberite šampon posle kojeg će vaš utisak biti čista kosa radije nego svilena. Dobro razmašćena i očišćena vlas je uslov za dobar rast kose i dobar kvalitet iste.

– Pranje kose uvijek završavajte kondicionerom ili maskom- dajte joj onaj proizvod koji joj prija, a ona će se zauzvrat ponašati bolje i ostaviće vam prijatan utisak pod rukom.

– Nikako ne čupati kosu pri češljanju! Koristite češalj širokih zubaca i samo polako. Ukoliko su vam krajevi toliko suhi da ne mogu laganim češljanjem da se odmrse, onda vam je odavno vrijeme za šišanje. Redovno šišanje spada u osnovno njegovanje kose.

Hair Extensions Melbourne

– Pri sušenju i oblikovanju kose izaberite alate koji nisu prejaki i pretopli, a ponekad kada to prilike dozvoljavaju, preskočite sušenje fenom.

– Trudite se da optimalno pristupate farbanju kose- ukoliko vam je nodostupna usluga profesionalaca, smanjite broj farbanja u godini i smanjite razliku između vaše prirodne boje i tona u koji se farbate, pa tako dobijte manje zahtjevnu boju kose.

zdravlje kose 2

– Ne planirajte napamet- informišite se jako dobro koji je to stil, frizura i boja koju vaša kosa može da podrži i izdrži i nemojte da budete razočarani ako je neki izgled ili ton nerealan za vašu kosu- uvijek postoji još mnogo altenativa.

Izvor: B92

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button