Lifestyle

Tuzla: U subotu radionica “Crowdfunding” u okviru projekta “Stvaranje zajednice”

Posljednja radionica u okviru projekta Stvaranje zajednice” održaće se u subotu 25.06.2016. u coworking prostoru BRDO, ulica Kaldrma br. 2 u 11 sati (lokacija http://fb.com/BrdoCowork).

Udruženje Tuzla Live i BRDO Coworking Space vas pozivaju da se upoznate sa glavnim karakterisitkama kvalitetne Crowdfunding kampanje, te probate kreirati svoju i tokom nje namaknuti investiciona/operativna sredstva za svoju ideju ili projekat.

Možda će Vas zanimati i:

Crowdfunding – je specifičan oblik prikupljanja sredstava za započinjanje ili razvoj nekog projekta ili preduzetničke ideje i nije lagan, ali sigurno jeste najpristupačniji. Crowdfunding (crowd=masa, funding=finansiranje) predstavlja način finansiranja od strane većeg broja ljudi/investitora. Za razliku od traženja velikih investitora, crowdfunding se zasniva na doprinosima pojedinaca, manjih ili većih firmi kao i svih ostalih zainteresovanih fizičkih i pravnih lica koji žele da doprinesu vašem projektu.

Radionica sa pod nazivom PRIKUPITE FINANSIJE prezentiraće istorijat crowdfunding prakse kroz primjere ideja koje su ili pak nisu imale uspješne kampanje; podcrtati će se glavni segmenti kampanje bez kojih se cilj iste teško može dostići; analizirati će se i finansijeri i portali, njihove prednosti i mane koje su najprikladniji za određene kampanje (Indiegogo, Kickstarter, Goteo, YouCaring, itd.)… Napraviti će se plan i priprema crowdfunding kampanja za Društveno Preduzetne ideje selektirane tokom prethodno održanih radionica.

Poziv je otvoren i onima koji nisu bili na prijašnjim radionicama. Poseban poziv šaljemo onima koji ste već bili u BRDU, da krunišite svoje dosadašnje zalaganje učešćem u zadnjoj, i vjerovatno najvažnijoj etapi, te okušate svoju ideju među velikim brojem potencijalnih investitora!

Način prijave je ostao isti kao i za prethodne radionice. Popunite naš prijavni formular http://bit.ly/1T4zWjO, ili nas kontaktirajte na 062/761-331, ili pošaljite podatke na email adresu brdocowork@gmail.com. Alternativno, samo dođite u subotu, 25. juna u 11 sati na lokaciji BRDO Coworking Space, Kaldrma br. 2 (Akifa Šeremeta br.2) http://bit.ly/23EciMl. Više informacije o samom projektu i načinu kako se prijaviti možete naći na:

Prijavni formular: http://bit.ly/1T4zWjO
– FB event za radionicu: http://bit.ly/28J6Ffk
– Lokacija: BRDO Coworking Space (FB: http://fb.com/BrdoCowork , Lokacija: http://bit.ly/23EciMl)
– FB stranica projekta: http://fb.com/StvaranjeZajednice
– Informacije o projektu: http://bit.ly/24WPZUE , http://bit.ly/1TUYyaA
– Promo video: http://bit.ly/1TCNYVV , http://bit.ly/1ON9Xxl
– Kontakt podaci: mob.062.761.331, brdocowork@gmail.com
– participacija: sve radionice – 10KM ; jedna radionica – 5KM

Projekat je podržan i realizovan od strane kolektiva Cowork BRDO, Udruženja Tuzla Uživo“ i Fondacije Tuzlanske Zajednice.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button