LifestyleTuzlanski kanton

FOTO: Gradačački gimnazijalci dobili diplome podno zidina Zmaja od Bosne
Jučer u kasnim popodnevnim satima održana je u gradskom parku u Gradačcu ceremonija dodjele diploma i priznanja 51. generaciji maturanata Gimnazije “Mustafa Novalić”.

Dodjeli diploma prisustvovao je veliki broj rodbine, prijatelja i sugrađana koji su svojim dolaskom uveličali taj čin i aplauzima ispratili svakog novog akademskog građanina, zaželivši mu i time uspjeh u daljem školovanju.

Možda će Vas zanimati i:

Bilo je svečano i malo neobično zbog ambijenta, jer su se prvi puta diplome dodjelile u parku podno zidina čuvenog Zmaja od Bosne, simbolično označavajući da je gradačačka Gimnazija iznjedrila još jednu generaciju učenika željnih znanja i uspjeha, a koja će sutra tim dostignućima moći pomoći i svojoj zemlji, kao što je to radio i njihov poznati sugrađanin.

Prigodnim riječima maturantima i okupljenim građanima su se obratili i direktorica škole Fikreta Čobo i gradonačelnik Općine Edis Dervišagić, koji su s ponosom zaželjeli dalji uspješan put i ovoj 51. generaciji u njihovom daljem školovanju.

Svečanost same ceremonije je upotpunjena muzikom i prigodnim stihovima, a da utisak bude još bolji pobrinuli su se i sami maturanti odjeveni jednoobrazno u crne toge i sa akademskim kapama na glavi, što je sve učinilo da ovaj grad bude još ponosniji na ovu svoju divnu mladost.

Treba spomenuti i da je za učenicu generacije izabrana je Ajda Bungur.

Piše: Suad KrajnovićKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button