Tuzla

Iris treba našu pomoć: Potrebno još 8,5 hiljada KM za odlazak na liječenje










Petogodišnja Iris Ključić iz Tuzle treba pomoć dobrih ljudi. Već ranije smo pisali o ovoj djevojčici i njenoj porodici koja se bori za pronalazak sredstava koje će joj omogućiti normalno odrastanje.

Iza Iris je trnovit put  i borba za život. Ona je prijevremeno rođena beba, a odmah po rođenju već je bila podvrgnuta operativnim zahvatima. Borbu za vid zamijenila je borba s cerebralnom paralizom koja ju je zakovala za krevet. Ova djevojčica imala je nekoliko operacija. Uglavnom su bile uspješne i dovele su do toga da Iris, u svojoj petoj godini pravi prve korake, a donedavno nije mogla napraviti niti jedan.

Uz pomoć dobrih ljudi, Iris je tokom 2017. išla na operaciju, te se njeno stanje poboljšalo. Međutim, ta operacija zahtijeva i dugoročnu rehabilitaciju za što je potrebno 35.000 KM.

Rehabilitaciju je moguće nastaviti samo u Poliklinici ”Glavić” u Dubrovniku.

Irisina porodica svo ovo vrijeme bori se prikupiti novac potreban za nastavak liječenja i to na način da izrađuju i prodaju personalizirane poklone. Od potrebnog iznosa (35.000) do sada su prikupili 26.500 KM, što znači da je potrebno još 8.500 KM.

Iris bi u Dubrovnik trebala ići 27. aprila, što znači da je ostalo još nekoliko dana za prikupljanje neophodnog novca. Neka i ovo bude poziv svim dobrim ljudima da pomognu Iris.

Svi zainteresovani koji žele pomoći u Irisinom liječenju mogu pozvati njene roditelje na broj 061/182-533.

Na fotografiji je također ispisan način na koji možete pomoći.

RTV Slon



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button