Gdje izaćiMuzika

Đule Van Gogh za Radio Kameleon: Tuzlanska publika je jedna od retkih koja ne podilazi ukusu










Van Gogh, jedan od najvećih rock bendova regiona, nakon tri godine ponovo će svirati u Tuzli.

Srbijanski sastav će 23. jula gostovati na krovu Tuzlanke i poznatim hitovima i energijom razdrmati publiku koja voli tvrđi zvuk.

Zvonimir Đukić Đule, vokal benda Van Gogh, ispričao nam je šta su spremili za publiku koja je tri godine čekala da Van Gogh ponovo zasvira u Tuzli:

Možda će Vas zanimati i:

“Proletelo je tri godine od našeg poslednjeg susreta sa stvarno temperamentnom i posebnom ljubavnom i energičnom publikom grada Tuzle. Kao i svaki put radujemo se susretu sa publikom u Tuzli. Ovoga puta ćemo svirati jednu drugačiju set listu, ali sam siguran da će publika biti zadovoljna.”

Đule se osvrnuo i na tuzlansku publiku za koju je rekao da je jedna od najboljih kada je u pitanju rock'n'roll muzika:

“Tuzla je rock'n'roll luka. Publika je specifična. To je jedna od retkih publika koja ne podilazi ukusu, koja te ne tapše po ramenu nego ti kaže u lice e ovo je super ili ovo nije super. Otvoreni odnos koji gradimo sa publikom u Tuzli je ono što je najvažnije i bez temperamentne publike bojim se da je sve besmisleno, pogotovo u rock'n'rollu.”

Đule je na kraju svima poručio sljedeće:

“Ne dajte se potkupiti nekim neukusima, nemojte gledati neukusne televizijske programe koji vređaju inteligenciju, slušajte muziku, čitajte dobre knjige, družite se sa ljudima i imajte svoj stav.”



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button