Radijske novosti

Novi CD Zdravka Čolića samo u dm prodavnicama













Novi album Zdravka Čolića “Ono malo sreće” u prodaji je širom Bosne i Hercegovine – samo u dm prodavnicama. Cijena je 10 KM, a od svake prodaje 2 KM bit će izdvojene za podršku osnivanja novog Dnevnog centra “Gnijezdo” namjenjenog djeci iz višeproblemskih porodica. Kupovinom CD-a kupci direktno sudjeluju u kampanji i pomažu izgradnju još jednog “Gnijezda” koje treba da osigura ljepše odrastanje mališana.

Nositelj projekta je IN fondacija koja već u deset ovakvih centara u BiH osigurava dnevni oblik skrbi za djecu koja odrastaju u disfunkcionalnim porodicama, zanemarena su, trpe ili svjedoče nasilje. Djeca u njima svakodnevno mogu potražiti stručnu podršku i pomoć te sudjelovati u različitim aktivnostima kojima jačaju samopouzdanje, socijalnu kontrolu, popravljaju uspjeh u školi i tako u konačnici bivaju prihvaćenija u vršnjačkim grupama.

“Želja nam je da u sigurnom, stabilnom i podržavajućem okruženju, uz brižan i topao odnos zaposlenih, djeci u riziku pomognemo da se uspješnije nose s različitim životnim poteškoćama i odrastu u zdrave i odgovorne građane”, izjavila je Branka Ivanović, izvršna direktorica INF-a, fondacije za unapređenje socijalne inkluzije djece i mladih u BiH.

INF ima za cilj da u toku ove godine otvori četiri nova centra u našoj zemlji, koja bi bila drugi dom za oko 120 djece uzrasta od 6 do 15 godina.

“Djeca u riziku vrlo često nemaju alternativu i ne vjeruju da se njihova situacija može promijeniti na bolje. No, ovakvim projektima vraćamo im nadu, unapređujemo kvalitet života i nudimo priliku da u boljem okruženju razviju svoje potencijale”, izjavila je Admira Isaković, voditeljica Nabave i Marketinga dm-a i dodala:

“Drago nam je da se novi album Zdravka Čolića ekskluzivno prodaje u našim prodavnicama te se nadamo da će građani, prvenstveno njegovi fanovi, prepoznati značaj i rado se odazvati kampanji kako bismo zajedno izgradili novo Gnijezdo za  mališane”.

Podsjećamo, dm je uspješno realizovao sličnu kampanju prošle godine. Ekskluzivnom prodajom albuma “B strana ljubavi” grupe The Frajle i zajedničkog albuma Gibonnija i Olivera “Familija”, pružena je pomoć radu Udruženja osoba oboljelih i liječenih od tumora dojke “Renesansa”, Izuzetnim odzivom dm kupca i prodajom više od 5.000 CD-ova za “Renesansu” je prikupljeno više od 10.000 KM.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button