ArhivaBiHLifestyleVijesti

GP Rača: Na prelazak granice čekanja i do sat vremena – FOTO










Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, kao i na dionicama u višim predjelima, ovoga jutra upozoravamo na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle. Na putevima u tim područjima i kolovoz je vlažan, pa savjetujemo oprezniju vožnju, uz obavezno držanje odstojanja između vozila. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, skrećemo pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Zbog radova na asfaltranju od 08 do 17 sati biće obustavljen saobraćaj na regionalnom putu R-445 Bilješevo-Kakanj (kod mjesta Karaulsko polje), alternativni pravci su u funkciji.

Možda će Vas zanimati i:

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-16 Donji Vakuf-Bugojno, M-4 Simin Han-Kalesija, M-5 Ključ-Mrkonjić Grad i M-16.2 Prozor-Jablanica.

Na graničnom prelazu Bosanska Gradiška na ulazu u našu zemlju čeka se do 40 minuta, na ostalim graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smijera. Zbog nastupajućih vjerskih praznika (Svi Sveti i Dušni dan) očekuje se pojačan promet vozila u periodu od 29.10. do 2. 11. tako da se vozačima teretnih vozila preporučuje da ne koriste ovaj granični prelaz, kao ni GP Bosanski-Slavonski Brod, gdje se na hrvatskoj strani također izvode građevinski radovi. Preporučuje se korištenje GP Bosanski-Slavonski Šamac.

Na GP Rača, prelazak granice u oba smijera čeka se do sat vremena. Fotografije sa ovog graničnog prelaza poslali su nam naši Viber reporteri, koji su ovaj vikend iskoristili za putovanje na Sajam knjige u Beogradu.

 



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button