Zanimljivosti i zabava

Premijer Konaković traži od stanovnika TK i ZDK da rade više jer u KS padaju plate?

Premijer Konaković je na današnjoj press konferenciji pozvao sve firme i njihove radnike iz TK i ZDK da još efikasnije rade jer zbog njihovog slabijeg poslovanja u prethodnom periodu najviše su ispaštali građani Kantona Sarajevo.

Izuzetno cijenim rad ljudi iz TK i ZDK ali po količini PDV-a koji dolazi u KS se može zaključiti da postižu slabije rezultate u posljednje vrijeme. Razumijem njihovu potrebu za pauzama u toku radnog vremena i toplim obrokom, ali neka oni malo razmisli o građanima KS koji direktno ispaštaju zbog njihovog nerada. Povećanje najvećeg koeficijenta u FBiH bi nam olakšalo poslovanje i reforme koje sprovodimo u Kantonu Sarajevo“ – izjavio je zabrinuti Konaković.

Možda će Vas zanimati i:

Na ovu izjavu prvi su se oglasili predstavnici privrednika ZDK koji su poručili premijeru: „Nažalost mi više od ovog ne možemo raditi jer već Naš kanton posluje u suficitu, tj. pokrivamo uvoz izvozom. Jedino razumno rješenje je da se koeficijent za KS, na osnovu kojeg se raspoređuju javni prihodi po kantonima podigne za još barem 0,5 možda čak i 1,0 da bi sve potrebe u KS-u bile zadovoljene. Vjerujem da naši političari ne bi imali ništa protiv.

Kako nezvanično saznajemo o ovoj krizi u KS i eventualnom povećanju kvote sa 2 na 2,5 ili 3 raspravljati će se na vanrednoj sjednici FBiH kada bi muke koje su zadesile KS trebale biti riješene.

(Tekst je satiričnog karaktera)

Izvor: Karakter/Aldin VrškićKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button