Sport

Husić: Grad Tuzla ne može da prati naš tempo, ispunili su samo 15% finansijskih obaveza!
Ponovo se mnogo prašine podiglo oko predsjednika FK Sloboda, Azmira Husića, nakon što je na nekoliko portala objavljeno kako će on, navodno, ponuditi ostavku zbog 30.000 KM duga koje Grad Tuzla ne može platiti.

Također, pisalo se i o rasulu i raspuštanju igračkog kadra, međutim sve je to danas demantovano na konferenciji za medije.

“Dok smo mi tu, Sloboda se neće raspasti! Naš Klub je u usponu od marta 2013. godine. Ušli smo u ovaj projekat u partnerstvu sa Gradom Tuzla, a činjenica je da oni ne mogu pratiti naš tempo. Za tri godine koliko sam ovdje, Grad Tuzla je ispoštovao samo 15% finansijskih obaveza prema Slobodi”, izjavio je Azmir Husić, te prokomentarisao odlaske nekoliko prvotimaca.

“Mi smo sa svim igračima dogovorili da moraju produžiti ugovore ukoliko Sloboda izbori Evropu, ali Ahmetović i Sarić to nisu ispoštovali i njima neka je takva odluka na obraz. Ipak, hvala im za sve. Svi ostali će svoje ugovore produžiti danas i sutra. U pregovorima smo sa još nekoliko kvalitetnih igrača i oko 90% sam uvjeren da ćemo igrati evropske utakmice i naredne godine”, kazao je Husić, dodavši kako je siguran da, ukoliko se to desi, Sloboda svoje domaće utakmice opet neće igrati na Tušnju.

“Tušanj je javna ustanova u vlasništvu Grada i mi tu ne možemo ništa. Ukoliko mi se da prilika da preuzmem klub, napravio bih stadion vrijedan 50 miliona KM!”.

Direktor Crveno-crnih, Sabahudin Vugdalić, također se osvrnuo na igrački kadar.

“Trenutno u pogonu imamo 19 fudbalera, uključujući novajlije Tomića, Grahovca i Erića. Ostavili smo još prostora za četiri-pet mjesta za nove igrače. Transfere ćemo raditi u hodu i siguran sam da ćemo se kvalitetno pojačati”, rekao je Vugdalić te je dodao kako će, unatoč pisanjima pojedinih portala, Sloboda igrati u pretkolu kvalifikacija za Evropsku ligu.

“Naš cilj je bio da Evropu izborimo tek naredne godine, ali smo prebacili cilj. Utakmicu sigurno igramo na stadionu Bilino polje u Zenici, svi su međusobni dogovori zaključeni i organizacijski će sve biti na nivou UEFA standarda”, zaključio je direktor Slobode.

Prozivka fudbalera Slobode biće obavljena sutra (petak, 10. juni) sa početkom u 12:00 sati, biće odrađen prvi trening, a nakon toga ekipa i stručni štab putuju na Kupres gdje počinju sa pripremama za evropske izazove.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button