BiznisLifestyle

FOTO: Mljekara Meggle iz Bihaća otvorila novi proizvodni pogon


Toni Meggle, svjetski poznati biznismen i vlasnik globalnog branda Meggle, svojim je dolaskom u Bihać svečano ozvaničio početak rada nove Tetra Pak EDGE linije. Bihaćka mljekara od danas je bogatija za još jedan suvremeni proizvodni pogon.

“Drago mi je da Meggle u poslijeratnom razvoju BiH predstavlja pozitivnu priču. Veoma sam ponosan na činjenicu da po istraživanjima, Meggle ubjedljivo drži prvo mjesto kao najprepoznatljiviji, najkorišteniji, najomiljeniji i najkupovaniji brand u BiH”, istaknuo je gospodin Toni Meggle.

Možda će Vas zanimati i:

4

Gospodin Meggle jedan je od najznačajnijih investitora u ekonomski razvoj BiH. Tokom 20 godina rada Meggle BiH, u našu zemlju investirano je preko 40 miliona KM u domaću proizvodnju. Samo u ovoj godini ova domaća kompanija je investirala oko 16 miliona KM u razvoj poslovanja ali i bh. ekonomiju.

“Želimo dati samo najbolje od domaćeg mlijeka koje proizvode farmeri iz BiH. Otvaranje nove Tetra Pak EDGE linije rezultat je našeg dugogodišnjeg rada, posvećenosti i osluškivanja potreba tržišta. Na policama ćete ove proizvode prepoznati po modernom dizajnu i suvremenom pakiranju s ‘two step’ otvaračem i oblikom za praktičnije rukovanje”,dodao je gospodin Meggle.

2

Na kraju svog obraćanja gospodin Meggle je istaknuo da je jako sretan što je na vrijeme prepoznao potencijal naše zemlje, kvalitetu domaćeg mlijeka, odličan kadar, posebice lokalni menadžment.

Meggle porodicu u BiH danas čini preko 2.500 farmera i preko 200 zaposlenih koji imaju za cilj na tržište plasirati najbolje od domaćeg mlijeka.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button