Vijesti

Karamarko: Milorade, ne dovodi u pitanje istinu o stradanju Hrvata i Bošnjaka u RS-u

Prvi potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Tomislav Karamarko reagirao je na izjave predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, prenosi Anadolu Agency (AA).

U izjavi prvog potpredsjednika Vlade Hrvatske se navodi da Dodik, koji ne priznaje genocid u Srebrenici, javno govori o načinu kako bi Hrvati, Srbi i Bošnjaci trebali razvijati svoje odnose.

“Zaista je nevjerojatno da netko kao što je Milorad Dodik, osoba koja ne priznaje genocid u Srebrenici, a koji se dogodio praktično jučer, javno govori o načinu kako bi Hrvati, Srbi i Bošnjaci trebali razvijati svoje odnose. Upravo javni diskurs kojim se koristi Milorad Dodik potiče relativizaciju srpskih zločina u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj, a Hrvatsku konstantno pokušava dovesti u vezu s ustaškim režimom”, navodi se u saopćenju.

Dodaje se kako Karamarko poziva Dodika da ne dovodi u pitanje istinu o stradanju Hrvata i Bošnjaka.

“Pozivam Milorada Dodika da, ako se zaista želi posvetiti razvoju ozbiljnog dijaloga, ne dovodi u pitanje istinu o stradanju Hrvata i Bošnjaka u onom dijelu Bosne i Hercegovine kojeg su nazvali Republika Srpska“, navodi se u saopćenju Vlade Hrvatske.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button