Tuzlanski kanton

FOTO: UG “Vive Žene” i Sudska policija FBiH ozvaničili saradnju

U Tuzli je danas održana svečana ceremonija potpisivanja Sporazuma o saradnji između UG Vive Žene – Centra za terapiju i rehabilitaciju i Sudske policije FBiH. Sporazum su potpisali Edin Vehabović, glavni zapovjednik Sudske policije FBiH i Jasna Zečević, predsjednica UG Vive Žene.

Kako je istaknuto na današnjem događaju, ova aktivnost je od velikog značaja iz razloga što Sudska policija FBiH prvi puta uspostavlja saradnju ovakvog tipa sa jednom organizacijom civilnog društva.

vive zene 2

Ovim Sporazumom osigurava se učešće predstavnika Sudske policije FBiH u aktivnostima mreža za podršku svjedocima/žrtvama, kako bi se obezbijedio koordinisan pristup u pružanju blagovremene, efikasne i kontinuirane multidisciplinarne podrške žrtvama/svjedocima u BiH.

Ceremoniji potpisivanja prisustvovali su i Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle, Dženad Grošo, pomoćnik glavnog zapovjednika za operacije i sigurnost – Sudska policija FBiH, Suada Selimović iz Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak i Alma Džaferović, tužiteljica u odjelu za ratni zločin kantonalnog tužilaštva TK.

vive zene 1

Potpisivanje sporazuma dio je aktivnosti projekta “Osiguranje pristupa pravdi za svjedoke/žrtve kroz jačanje postojećih i uspostavljanje novih mreža podrške svjedocima u BiH”, koji uz finansijsku podršku Evropske unije provode UG “Vive Žene” Tuzla u partnerstvu sa: UG “Medica” Zenica, Fondacijom “Udružene žene” Banja Luka i Agencijom za saradnju, edukaciju i razvoj – ACED Banja Luka.

Nakon potpisivanja, upriličen je i obilazak Centra i upoznavanje sa aktivnostima koje realizuju UG “Vive Žene”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button