Tuzla

VJEČNO PAMTIMO I OPOMINJIMO: Građani, bajkeri, sportisti, maratonci… odali počast žrtvama na Kapiji (FOTO)










Nakon polaganja cvijeća i odavanja počasti na Slanoj banji, obilježavanje 22. godišnjice velikog zločina na tuzlanskoj Kapiji koji se dogodio 25. maja 1995. godine, nastavljeno je i na mjestu stradanja 71 mlade osobe.

Visoki zvaničnici, nevladine organizacije i udruženja, sportisti, bajkeri, maratonci i naravno veliki broj građana okupio se danas na Kapiji kako bi položili cvijeće i prigodnom molitvom pokazali da će mladi Tuzle koji su svoje živote izgubili tog kobnog majskog dana, zauvijek imati svoje mjesto u našim srcima.

Ispred FK Sloboda cvijeće su položili predsjednik kluba Senad Mujkanović, te igrači Amer Ordagić, Adnan Salihović i Samir Efendić, dok su svoju počast dali i maratonci iz Hrvatske i BiH, koji su jučer ujutro iz Orašja krenuli prema Tuzli.

Obilježavanje 22. godišnjice masakra na Kapiji biće nastavljeno večeras u simboličnom terminu od 20:55 sati, kada je na današnji dan 1995. godine i pala granata sa planine Ozren i usmrtila 71 mladi život, a ranila preko 200 Tuzlaka i Tuzlanki.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button