Zanimljivosti i zabava

RAZUZDANA DJECA DOMAĆIH ZVIJEZDA: Droga, pakao i brzi automobili
– Zbog Viktora ću dobiti infarkt, požalila se Lepa Brena (55) na ponašanje najmlađeg sina koji je na Facebooku stavio sliku s iglom u veni i napisao ‘Vitaminska infuzija. Žabava. Kućna dostava’.

Samo koji dan prije toga Viktor (18) u novom Maybachu S500 jurio je autoputom Beograd – Novi Sad 150 kilometara na sat. Na mjestu suvozača sjedio je njegov otac Boba Živojinović (52). Policajci u presretačima su ih stigli i zaustavili. Iz automobila je umjesto Viktora izašao Boba i pravdao sina. Viktor je ostao sjediti i vadio se na popularnu majku, piše 24 sata.

Osim prebrze vožnje kojom su, rekli su, testirali tek kupljeni automobil, dodatni problem je i što je Viktor vozač početnik. Prošao je s novčanom kaznom, a moguće je i da će mjesec dana ostati bez vozačke dozvole.

Djeca poznatih nerijetko upadaju u nevolje jer se s roditeljskom slavom očito ne znaju nositi. Sličnih nevolja ima i Mirzad Brkić (31), sin Hanke Paldum . U januaru 2014. godine nadrogiran amfetaminima svojim je terencem pregazio tri žene na stanici autobuskoj i teško ih povrijedio. Sud mu je odredio obvezno liječenje. Brižna majka ga je poslala na odvikavanje u najbolju njemačku bolnicu. Tamo je sve krenulo nabolje, ali Mirzad se vratio u Sarajevo zbog djevojke. Pjevačica se trudila oko sina, bila je stroga majka, ali što god je radila, do Mirze nije dopiralo. Odbijao je vratiti se na liječenje. Iste godine Mirzadu je policija u pretresu automobila našla pištolj i paketić heroina. Hanka ga je tada izbacila iz kuće.

– Ne mogu više, umorna sam od svega. Borila sam se i još se borim, no sad ga ne želim vidjeti dok ne otiđe opet na liječenje. Duša me boli zbog toga, ali nije mi ostavio drugi izbor – rekla je Hanka Paldum (60).

Pjevačica je dodala kako za probleme ne želi okrivljavati društvo, brz način života i poremećen sistem vrijednosti, nego će se nastaviti boriti za sina. Kao i svi roditelji djece ovisnika, uplašena je da joj sin ne završi kao Marko Došen. Sin poznatog aranžera Mate Došena, naime, skončao je život u jednom zagrebačkom hotelu zbog prekomjerne doze heroina. Došen mlađi bio je poznat kao kokainski guru ‘zlatne mladeži’.

Bavio se manekenstvom, vozio skupe aute i motore, živio intenzivnim noćnim životom i sve oko sebe zasipao kokainom koji je 90-ih bio privilegij razuzdane elite.

I poznati glumac Aljoša Vučković (69), koji se proslavio ulogom Ferate u ‘Velom mistu’, godinama se borio za izlječenje kćeri Leane (35) od narkomanije.

O kćerinoj borbi s ovisnošću Aljoša ne želi govoriti, ali njegovi prijatelji kažu da je tih godina bio očajan i potvrđuju da je Leana nekoliko puta bila na odvikavanju.
Glumac i supruga, Beograđanka Edita, prevoditeljica, s kojom je u braku 36 godina i imaju još jednu kćer, dizajnericu Saru (27), svojski su se trudili Leanu izvući iz pakla droge.

Pisalo se da je mlada glumica završila i u zatvorskoj bolnici, no Aljoša je to demantirao. Potvrdio je tek da njegova mezimica ima problem.

– Moja kći Leana je na liječenju zatvorenog tipa – rekao je tada Aljoša Vučković.

Direktor Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu, dr. Miodrag Anđelković, ipak je potvrdio da je Leana Vučković tada bila njegova pacijentica. Mladu beogradsku glumicu uputili su na liječenje u zatvorsku bolnicu jer ju je policija zatekla dok je kupovala i potom konzumirala drogu. I sin njegova velikog prijatelja, pokojnog Borisa Dvornika, zaglavio je u paklu droge. Preminuli hrvatski kralj funka godinama je bio ovisan o narkoticima i tabletama za umirenje. Dino to nije ni pokušao prikriti.

– Svoje najveće hitove napisao sam kad sam bio pod marihuanom – izjavio je svojedobno Dvornik mlađi, koji se zalagao i za njenu legalizaciju.

Šest mjeseci prije Dine od posljedica moždanog udara umro je njegov otac Boris Dvornik. Dino je teško prihvaćao očevu smrt. Doktor Slavko Sakoman godinama je liječio Dinu od ovisnosti o heroinu, kojoj se, uvjeren je, nije vratio prije smrti.

– Dino je bio jako depresivan. Djelomično zbog smrti oca, ali najviše ga je mučilo to što je osjećao da više nema energije, snage i inspiracije da stvara dobru muziku. Htio je biti stari Dino Dvornik, a postajao je umoran, iscrpljen, gubio je motivaciju što je karakteristično za bivše ovisnike koji prijeđu 40. godinu – rekao je dr. Slavko Sakoman.

Droga je uništavala i porodicu poznatog glumca Ivo Gregurević (63) čiji se sin Marka (36) iz prvog braka godinama borio s ovisnosti. No, ta je borba ojačala porodične veze.

Pomagao mu je da ustraje u izlječenju: posjećivao ga je u komuni Susret u Ivanovcu kraj Okučana, gdje su ga prozvali Čaruga, po slavnoj očevoj filmskoj ulozi. Nakon Markova izlječenja Gregurević je u saradnji s Ministarstvom nauke, obrazovanja i sporta godinama izvodio svoju predstavu/predavanje ‘Život može biti lijep’ u kojima učenicima osnovnih i srednjih škola govori o opasnostima upotrebe droga. Među roditeljima koji se nisu ustručavali ispričati svoju golgotu najupečatljiviji je roker Milić Vukašinović (66).

Njega je kćerka Maja Avdibegović u medijima prozvala da je loš otac, koji se srami nje i njena sina Irfana. Dodala je i da je bigamist jer je deset godina živio nevjenčano s Ninom Rajković, a zapravo se tad još nije razveo od njene majke Vere. Rokera je tada branila njegova sestra Mara Vukašinović koja je za Majin ispad u medijima okrivila narkomansku krizu. Milić Vukašinović radio je sve da kćer spasi od pakla droge. On se liječio od alkohola, ona skidala s droga. Liječenje je dobro krenulo, ali se ubrzo vratila na staro.

– Svi ti roditelji prolaze strašnu sudbinu koju sam i ja, na svoju nesreću, proživio. Roditelji čija su djeca narkomani moraju shvatiti da taj pakao počinje prolaziti onog trenutka kada se sam narkoman odluči skinuti. Ta djeca moraju naći jak razlog i motiv da se vrate na pravi put. Moraju se zaljubiti ili im se nešto lijepo treba dogoditi. Nešto što će im dati volje da odbace to smeće od droge – izjavio je Milić, čija se kći potpuno izliječila i više nema posla ni s policijom ni s doktorima.

No interventnu policiju u svom životu pamti Matija Ljubek (37), sin pokojnog kajakaša. Prije šest godina jurili su za njim jer je na Slavonskoj aveniji u Zagrebu prošao dvaput na crveno. Saobraćajna policija oduzela mu je vozačku i zbog 0,79 promila alkohola. Bez vozačke je ostao šest mjeseci. Policiju je kao maloljetnik upoznao i Ivan Karan (22) koji je prije dvije godine osuđen na splitskom Općinskom sudu na uvjetnu kaznu maloljetničkog zatvora s rokom kušnje od dvije godine. Ivan je u kafiću Splash prije dvije godine 16-godišnjakinju udario otvorenim dlanom u potiljak zbog čega je zadobila potres mozga. Sukob je izbio jer ju je Karan sumnjičio da je s YouTubea skinula pjesmu njegova banda.

– Ušao je u kafić i pozvao je da izađe van. Nije htjela, na što je on izašao, ali se vratio s prijateljem. Vikao je, vrijeđao, psovao i udario je dlanom u stražnji dio glave, a onda pljunuo. Pljunuo je i na njenu prijateljicu koja ju je branila. Što je najgore, cura koju je napao uopće nije kriva za ono za što je on optužuje. On misli da mu je ona skinula pjesmu, ali nije! – prepričavala je skupina mladih nemili događaj.

Sin splitskog pjevača ni prije ni poslije nije imao problema s policijom niti je ikad bio agresivan.

 

Izvor: avazMožda će Vas zanimati i:

Back to top button