Zanimljivosti i zabava

Saudijski terapeut objašnjava kako “pravilno istući ženu” (VIDEO)


SAUDIJSKA Arabija jedna je od država u kojoj žene još uvijek imaju vrlo malo prava i sloboda te nisu nimalo ravnopravan član društva. To se vidi i iz bizarnog i zabrinjavajućeg videa koji je objavio saudijski obiteljski terapeut Khaled Al-Saqaby.

U videu terapeut objašnjava muškarcima kako pravilno disciplinirati ženu, piše Daily Mail. Među njegovim savjetima nalazi se okretanje leđa u krevetu kao oblik kazne, ali i načini na koje ju ispravno tući – primjerice, maramicom ili čačkalicom.

Ipak, savjetuje da prvo sve treba riješiti razgovorom, a tek onda pristupiti grubljim kaznama i sve to učiniti u skladu s islamskom vjerom.

https://youtu.be/pFGfiQBy69E

“Prvo ju treba podsjetiti na prava muškarca i na njene obaveze, tako je govorio Alah. Nakon toga dolazi drugi stupanj kažnjavanja – odbacivanje u krevetu . I ovdje neki muškarci rade greške što dodatno produbljuje probleme. Ako, primjerice, muškarac napusti svoj krevet i ode u drugu kuću, svi će znati da postoji problem. Ostanite u krevetu i okrenite joj leđa ili spavajte u drugom krevetu u istoj sobi”, objašnjava terapeut.

Nakon toga je prelazi na fizičko kažnjavanje: “Treća faza discipliniranja žene je fizičko kažnjavanje. Zapamtite kako se ono mora koristiti za discipliniranje, a ne za iskaljivanje ljutnje i pritom se moraju zadovoljiti određeni islamski standardi . Ženu ne bi trebalo tući drvenim štapom, ali niti maramom za glavu kao što to neki rade. Ne smiju se koristiti ni oštri predmeti što neki muškarci ipak nažalost rade. Žene bi trebalo tući s rupčićima jer cilj nije ozlijediti nego ju natjerati da osjeti da je kriva.”

Napominje i da do mnogih sukoba dolazi zato što žene izazivaju muškarce pokušavajući biti ravnopravne s njima. Srećom, njegove stavove ne dijele muslimani diljem svijeta, ali ni svi oni u njegovoj domovini.

 

 

Izvor: index.hrKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button