TuzlaTuzlanski kanton

Od ponedeljka u MUP-u radno vrijeme kao i prije korone od 08.00 do 16.00 sati










Od sutra  izdavanje ličnih dokumenata u MUP-u TK  rade u vremenu od 8 do 16 sati kao i prije pandemije.

Iz MUP-a obavještavaju građane kojima ističu lične karte a prošlo 10 godina od izdavanja lične karte da su dužni po zakonu o prebivalištu pribavit dokumente da dokažu da su vlasnici objekata ili da stanuju na adresi na kojoj su prijavljeni.

Također da bi se izbjegle nepotrebne gužve kod registracije motornih vozila preporuka je građanima da to za njih obavljaju službenici  osiguravajućih kuća kod koji osiguravaju svoja vozila 

Obzirom da građani BiH koji rade u inostranstvu po zahtjevu poslodavca moraju svaka tri mjeseca priložiti uvjerenje o nekažnjavanju MUP TK je olakšao proceduru zbog pandemije korona virusa.

Još jedna novina iz MUP-a, do sada je bilo da oni moraju lično predati i podići, međutim novim zakonom je uređeno da otac i majka uz sliku lične karte koja se pošalje putem vibera osobe za koje se predaje uvjerenje o nekažnjavanju i rodni list mogu dobiti uvjerenje o nekažnjavanju. Samim tim je olakšano i građani ne moraju prolaziti sve procedure i dolaziti ovdje iz inostranstva. Na ovaj način je olakšano da dođu do veoma bitnog dokumenta.

Iz MUP-a TK apeliraju na građane da se i dalje ponašaju u skladu sa preporukama jer su građani našeg kantona pokazali odgovorno ponašanje prema sebi i drugima. S druge strane, šalteri za izdavanje ličnih dokumenata ponovo rade do 16 sati pa bi to trebalo spriječiti neželjene gužve.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button