Sport

Sutra u Lukavcu počinje srebrna Euroliga u sjedećoj odbojci










Grad Lukavac i Sportska dvorana Lukavac domaćini su evropskog takmičenja u sjedećoj odbojci, Srebrene Eurolige za klubove koja počinje sutra. Domaćin turnira je SKISO Sinovi Bosne, ekipa koja je već osvajala ovo takmičenje, a na turniru učestvuju ECE Šempeter iz Slovenije i Pays Voirronnais Volley iz Francuske.

Tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se prisutnima obratili predsjednik SKISO Sinovi Bosne Vehbija Tokić, tehnički delegat takmičenja Nello Calleja i trener domaće ekipe Fahrudin Muharemović.

“Sretni smo što se Srebrena Euroliga po prvi put organizuje u našem gradu. Želim da ispred domaćin svima poželim dobrodošlicu i da se svi osjećate ugodno u našem gradu, kao i da ovo naše takmičenje prođe u najboljem redu. Nadam se da ćete odavde ponijeti dobre utiske u Evropu i svijet,” istakao je Vehbija Tokić, predsjednik SKISO Sinovi Bosne.

Možda će Vas zanimati i:

Tehnički delegat Nello Calleja po prvi put je gost u Lukavcu. Ovim prilikom je istakao kako ekipa SKISO Sinovi Bosne slovi za jednu od najboljih i najorganizovanijih u ovom dijelu Evrope, te da je istakao posebno zadovoljstvo što su baš oni domaćini takmičenja.

“Želim da napomenem da sam sretan što se ovaj klupski format vraća u Evropu, pogotovo poslije COVID-a. Ekipa domaćina je već osvajala ovo takmičenje i vjerujem da će biti sjajni domaćini. Paravolley Europe komunicira sa svim klubovima i igračima kako bi dobili što više informacije da bi u budućnosti još više unaprijedili i podigli kvalitet sistema takmičenja,” kazao je Calleja.

Trener domaće ekipe Fahrudin Muharemović istakao je kako su dva mjeseca naporno radili za ovo takmičenje.

“Moj posao je bio da pripremim ekipu da odigramo ovo na visokom nivou, mogu reći da smo sigurno danas spremni da odigramo i Zlatnu ligu. Što ne znači da za mjesec dana nećemo biti još spremniji i da nećemo pružiti maksimum u svemu. U ovom momentu mi smo favoriti, mi smo domaćini i mi se tako i ponašamo. Bićemo pravi domaćini, svi su dobrodošli, ali bodova nema,” kazao je sa samopouzdanjem trener Muharemović.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button