Tuzlanski kanton

Oglasio se vlasnik Etno Avlije Mačkovac: Ja sam humanista, nisam čovjek koji radi takve stvari!
Nakon što su članice “Udruženja žena” Tuzla na svojoj FB stranici objavile kako im je zabranjen ulaz u Etno Avliju Mačkovac, te nakon što smo preuzeli njihov status, oglasio se i vlasnik Etno Avlije Mačkovac, Refik Halilović.

“U svoje ime, i u ime svog osoblja, želim da kažem da mi je žao što se sve ovo desilo i što je prikazano na veoma loš način. Žene iz tog Udruženja nisu izbačene, već su vraćene sa ulaza, zato što je u objektu već bio najavljen dolazak tri autobusa iz različitih gradova, a koje su na kapiju ušle pet minuta prije njihovog dolaska. Ja sam ih pitao jesu li iz Brčkog ili Maglaja, one su rekle da nisu. Kada sam pitao imaju li rezervaciju, rekle su da nemaju, ali da ne žele jesti i piti već su željele da obiđu Avliju i da iskoriste toalet. Ja sam potom rekao da ih ne mogu primiti, jer je sve bilo rezervisano za goste”, priča za Kameleon Refik Halilović, te dodaje:

“Etno Avlija je poznata i od kulturno-istorijskog je značaja za cijelu BiH. Ja imam svoje osoblje za koje se borim, odrekao sam se privatnog života, posvetio sam se ovome iz ljubavi, da svakoga dočekam na najbolji način. Ja sam humanista i svima sam uvijek izlazio u susret i ne znam zašto mi ovo rade, ovo je meni poslato. Poštujem sva Udruženja, proživljavao sam u porodici sve što i one proživljavaju, ali ovako nešto se nije smjelo desiti jer nisam čovjek koji radi takve stvari”, zaključio je Halilović u razgovoru za naš radio i portal.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button