Arhiva

VIDEO: Kako je u realnom vremenu tonuo Titanik
Video traje 2 sata i 41 minut, tačno onoliko koliko je bilo potrebno da i poslednji dio broda nestane ispod površine mora.

O putničkom brodu RMS Titanik vjerovatno ste već puno čitali. Možda ste pogledali i neki dokumentarni film, a možda i onaj igrani reditelja Džejmsa Kamerona, u kom su fantastične uloge odigrali Leonardo DiKaprio i Kejt Vinslet.

Međutim, ovako nešto sigurno još niste imali priliku da vidite, vrhunsku animaciju u kojoj je u stvarnom vremenu prikazano potonuće tog broda.

Drugim rečima, tri talentovana mladića – Tomas Linski, Metju DeVinkeler i Kajl Hudak – prikazali su u dva sata i i 41 minut sve što se dešavalo u noći 14. aprila 1912., od pojave kobnog ledenog brega pa sve do kadra kada je i poslednji dio broda nestao ispod površine mora.

U animaciji ćete povremeno moći i da vidite kako je izgledala unutrašnjost, ali čuti i jezive zvukove u trenucima dok je div dugačak 269 metara i širok 28 metara nestajao.

Podsetimo, Titanik je krenuo iz britanske luke Southampton na svoje prvo prekookeansko putovanje prema Njujorku, a u nastojanju da osvoji Plavu vrpcu Atlantika, kapetan Edvard Džon Smit namerno je krenuo kraćim kursom, severnijim od propisanog.

Titanik se pri brzini od 22 čvora sudario sa santom leda, a od 2.223 putnika i članova posade, preživjelo ih je samo 706. Poginulo je 1.360 muškaraca i 157 žena i djece.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button