Zanimljivosti i zabava

Prava Ljudmila iz Černobila ispričala svoju priču, kaže da je serija puna laži










Popularna serija Černobil osvojila je tri Emmyja i ponovno svratila pozornost svijeta na tijek događaja nuklearne katastrofe koja se dogodila u Ukrajini 1986. godine.

“Izvukao je ispod jastuka tri karanfila“

“Kada sam saznala da će se snimati serija o meni, osjećala sam se loše i uznemireno. Novinari su me naganjali. Znali su postaviti nogu između vrata mog stana kako im ih ne bih mogla zatvoriti“, ispričala je Ignatenko.

“Kada sam posjetila svog supruga u bolnici, izvukao je ispod jastuka tri karanfila. To je bilo posljednje cvijeće koje mi je poklonio. Do kraja života ću se sjećati kako smo u bolnici zajedno stajali pored prozora, to je bio naš zadnji romantični trenutak“, kazala je.

Kritikovali je da je ubila svoje dijete

Nakon završetka serije Černobil, Ljudmila Ignatenko se suočila s kritikama.

“Neki su mi govorili da sam ubila svoje dijete jer sam u bolnici sjedila pored svog muža. Ali recite mi, kako sam ga mogla tada napustiti? Mislila sam da je beba sigurna. Tada nismo znali ništa o radijaciji“, rekla je Ignatenko i dodala kako smatra da se kompanija koja je snimala seriju loše ponijela prema njoj jer im nije dala dozvolu da ispričaju njenu priču niti su se s njom ikada sastali.

HBO ima drugačiju priču

“Primila sam poziv iz Moskve u kojem mi je netko rekao da su snimali seriju u Latviji i Kijevu i da su me pokušali dobiti, ali nisu uspjeli. Ponudili su mi 3.000 dolara. Serija je tada već bila snimljena. Upitala sam ih: ‘Zašto biste mi to platili?’ Rekli su: ‘Zato što postojite.’ Rekla sam im da nitko ne plaća za takve stvari i poklopila im slušalicu“, kazala je.

“Mislila sam da se radi o nekoj prijevari. Uznemirilo me i to što poziv dolazi iz Moskve, a mi imamo napete odnose s Rusijom“, rekla je Ljudmila Ignatenko.

“Bilo mi je teško gledati seriju, u njoj je bilo puno neistine. Prikazali su me kako stojim i držim cipele mog supruga na pogrebu. Da, istina je da su ga pokopali bez cipela na nogama, ali cipele su bile pored njega“, dodala je.

Kompanije HBO i Sky priopćile su kako su tijekom snimanja često surađivale s Ljudmilom Ignatenko i da ona ni u jednom trenutku nije rekla kako ne želi da se u seriji ispriča priča o njoj ili njenom suprugu.

Izvor:Oslobodjenje.ba



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button